Події
17 квітня 2020
Головний санітарний лікар Житомирщини вимагає заборонити приватний транспорт
Також влада має не допустити скупчення людей у храмах на Великдень, а поліцейські – притягувати порушників до відповідальності.
news-image

Головний санітарний лікар Житомирської області зобов’язав місцеву владу заборонити рух приватного транспорту на 10 днів, а для спецмашин ввести перепустки.

Про це стало відомо з постанови санлікаря Зіновія Парамонова від 16 квітня та звернення мерів Житомира та Коростеня.

Постановляю: в період з 17 по 27 квітня припинити рух всіх видів пасажирського (міського та міжміського) і приватного транспорту на території Житомирської області. Припинити в’їзд та виїзд пасажирського та приватного транспорту з м. Житомира, м. Бердичева, м. Коростеня та м. Малина, крім транспорту, який має спецперепустки", - йдеться у постанові.

Міські голови вказаних міст мають затвердити порядок видачі таких перепусток.

Також головний санлікар області вимагає припинити діяльність усіх підприємств, установ, організацій, торгівельних об’єктів в області, крім аптек, енерго-, газо-, водопостачання, телекомунікаційних мереж.

Утворити інформаційні центри замовлень, які будуть прийматимуть заявки від громадян на харчові продукти, товари першої необхідності, медикаменти, та забезпечити їх щоденну доставку. Для цього Парамонов пропонує залучити транспорт підприємств, установ та організацій.

Також влада має не допустити скупчення людей у храмах на Великдень, а поліцейські – притягувати порушників до відповідальності.

Водночас мер Житомира Сергій Сухомлин назвав такі заходи надто жорсткими і додав, що не бачить можливості для втілення їх у життя.

За його словами, він не розуміє, як забезпечити 270-тисячне місто продуктами, товарами першої необхідності та медикаментами, як доставляти на роботу лікарів тощо.

Нагадаємо, митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній та митрополит Київський, предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав закликали вірян святкувати Великдень вдома і не наражати себе та близьких на небезпеку

Як стало відомо, у Грузії посилили обмежувальні заходи, запроваджені через коронавірус, заборонивши на кілька днів користуватися автомобілями й іншим приватним транспортом.

Читайте також:На чому економлять українці під час карантину (інфографіка)