Суспільство
17 квітня 2020
Мер Дніпра у жорсткій формі застеріг священиків від порушення карантину на Великдень
У мера немає слів. Є одні вирази.
news-image

Мер Дніпра Борис Філатов у жорсткій формі нагадав священнослужителям про необхідність дотримуватися карантину для запобігання поширенню коронавірусу.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Шановні священнослужителі. Мене тут пресслужба просить написати пафосне звернення, щоб на Великдень всі залишалися вдома. Але у мене немає слів. Є одні вирази. Все, що влада хотіла вам сказати, вам було сказано на зустрічі в єпархії 9 квітня. Я так зрозумів, що дехто не почув», — заявив мер.

За його словами, крім штрафів і кримінальних справ порушення карантину спричинить цілий «комплекс заходів від міської влади, відкатаних на наливайках і пунктах прийому металу».

Хочете сидіти без води і світла, із закладеними дверима і перекопаними дорогами? Ми вам все це забезпечимо. Також чекайте скасування документів щодо землі і будь-яких дозволів на реконструкцію. Якщо ви хочете ризикувати здоров’ям людей, то тоді не ображайтеся. Я вас чесно попереджаю. І не допоможе вам ніхто. Ні мої прекрасні відносини з владикою Іринеєм, ні депутатське лобі, ні сам Господь Бог», — додав Філатов.

Також він сказав готуватися "кретинові з «Тополя», чиє фото на Вербну Неділю обійшло всі ЗМІ". Мабуть, мер міста має на увазі священнослужителя одного з храмів на житломасиві Тополя 3, де парафіяни без остраху причащалися з однієї ложки на Вербну неділю. 

Нагадаємо, за останню добу в Україні зафіксовано 270 нових випадків Covid-19, загальна кількість заражених — 3372 особи. Жертвами коронавірусу стали вже 98 хворих, 119 пацієнтів одужали.

Читайте також:Мер Дніпра Філатов погрожував «слузі народу» Дубінському