Суспільство
18 квітня 2020
Комаровський пояснив, як потрібно обробляти маски для повторного використання
Доктор Євген Комаровський розповів, як можна використовувати маски повторно і чим замінити санітайзери
news-image

Як правильно випрати маски,  розповів український лікар Євген Комаровський у своєму YouTube каналі, пише «Є!».

Медичні маски, які стали незамінними під час карантину через пандемію коронавірусу, є одноразовими, але за крайньої необхідності їх можна використовувати повторно.

За словами Комаровського, фахівці не рекомендують прати медичні маски, оскільки їх використовують одноразово. Але у випадку дефіциту захисту в аптеках або дорожнечі, маску можна випрати. Лікар зазначив, що це буде кращим виходом, аніж ходити без маски. Всупереч популярним варіантами дезінфекції маски, що існують в мережі – обробка в мікрохвильовій печі, кип'ятінні чи замочуванні в спирті – Комаровський радить більш простий спосіб.

Для прання маски потрібно накидати в тазик мила, або налити миючого засобу для посуду, або пральний порошок, або білизни. Туди покласти маски, замочити на деякий час, після чого можна сполоснути чистою водою, повісити сушити і використовувати повторно", - розповів лікар.

Крім того, Комаровський додав, що замість антисептиків і санітайзерів також потрібно використовувати мило.

Мило і вода - куди краще і ефективніше за будь-якого санітайзера, - заявив Коморовський. - Миття рук під проточною водою близько 30 секунд буде краще за будь-який спирт і перекис".

Також читайте: Чи можна гуляти з дітьми під час карантину: Комаровський дав відповідь

Читайте також:Чому Україну все ще не «накрило» коронавірусом. Версія