Світ
21 квітня 2020
Кількість загиблих від коронавірусу у Франції перевищила 20 тисяч
За останні 24 години у Франції зафіксовано 547 випадків смерті в лікарнях та будинках для літніх людей від COVID-19.
news-image

Франція у понеділок офіційно зареєструвала понад 20 тисяч смертей від коронавірусу, ставши четвертою країною світу після Італії, Іспанії та США, що перетнули цей поріг. 

Про це йдеться у добовій статистиці, оприлюдненій міністерством охорони здоров’я, повідомляє Європейська правда.

За останні 24 години у Франції зафіксовано 547 випадків смерті в лікарнях та будинках для літніх людей від COVID-19. Це трохи більше, ніж минулої доби, коли було зареєстровано 395 випадків смерті.

Загалом від початку епідемії в країні померли 20 255 людей у зв’язку з вірусом - 12 553  у лікарнях і 7 752 - в будинках для людей похилого віку.

Водночас кількість нових госпіталізацій продовжує повільно скорочуватися шостий день поспіль. Загальна кількість пацієнтівз коронавірусом у лікарнях  становить 30 584 осіб. 

Кількість людей, які перебувають у реанімації, зменшується 12-й день поспіль і складає 5 683 особи. Це найнижче число з 31 березня. 

Кількість підтверджених випадків коронавірусу збільшилася на 1,8% до 114 657. 

Франція перебуває на жорсткому карантині вже майже п’ять тижнів і має почати скасовувати деякі обмежувальні заходи з 11 травня.

Нагадаємо, на сьогоднішній день у вчених немає достатніх знань для штучного створення вірусу, подібного коронавірусу COVID-19. Про це заявив глава Уханьского інституту вірусології Юань Чжімінь.

Також стало відомо, що в Австрії музеї та деякі іншим культурні заклади зможуть відновити роботу із середини травня в рамках покрокового послаблення обмежень, запроваджених через коронавірус.

Коронавірус негативно впливає на світову торгівлю наркотиками, паралізуючи економіку, закриваючи кордони та розриваючи ланцюжок поставок з Китаю, на який наркоторговці покладаються