Україна
22 квітня 2020
ЄС готує допомогу для відновлення економіки України після пандемії - МЗС
Міністри закордонних справ держав-членів ЄС відзначили, що опрацьовують додаткові шляхи допомоги Україні в боротьбі з пандемією та посткризовому відновленні економіки.
news-image

У ЄС опрацьовують додаткові шляхи допомоги Україні у боротьбі з пандемією та посткризовому відновленні економіки.

Як повідомили кореспонденту ЄвроПравди у пресслужбі МЗС, про це міністру закордонних справ Дмитру Кулеби розповіли на відеоконференції у форматі "Групи друзів України в ЄС" за участі міністрів закордонних справ Євросоюзу.

Відеоконференція відбулася у вівторок напередодні засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, яке пройде 22 квітня. Під час засідання планується обговорення української проблематики.

Міністри обмінялися думками щодо  координації дій України та ЄС у протидії пандемії COVID-19 та подоланні її соціально-економічних наслідків. Дмитро Кулеба подякував ЄС за оперативне виділення Україні важливої гуманітарної  і фінансової підтримки. 

Міністри закордонних справ держав-членів ЄС відзначили, що опрацьовують додаткові шляхи допомоги нашій державі у боротьбі з пандемією та посткризовому відновленні економіки", - повідомили у міністерстві.

Кулеба також поінформував колег про заходи, що вживає уряд для мінімізації негативних наслідків пандемії для економіки країни, та стан реалізації внутрішніх реформ.

21 квітня п’ятий президент України та лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко повідомив, що Європейська комісія може надати Україні понад 1 млрд євро макрофінансової допомоги для подолання наслідків пандемії COVID-19.

Як стало відомо, у парламенті зареєстрували законопроєкт, яким пропонують списати борги за комунальні послуги населення, які накопичились станом на 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, північноатлантичний альянс задоволений співпрацею з Україною, яка надає свої транспортні літаки для перевезення медичних вантажів, призначених для боротьби з епідемією коронавірусу.

Також ми повідомляли, що Європейська комісія перебуває у процесі підготовки рекомендацій щодо можливості відновлення подорожей у межах ЄС цього літа.

Читайте також:Американський штат подав до суду на Китай за пандемію