Світ
22 квітня 2020
Греція розглядає можливість ввести «паспорт здоров'я» для туристів
Греція цього року матиме лише тримісячний туристичний сезон - з липня по вересень.
news-image

Грецька влада хоче запровадити "паспорт здоров'я" для відвідувачів країни, який буде доказом того, що людина не страждає коронавірусом COVID-19. Про це заявив міністр туризму Греції Гаррі Теохаріс, повідомляє Еспресо.

Міністр заявив, що Греція цього року матиме лише тримісячний туристичний сезон - з липня по вересень - але додав, що якщо ситуація розвиватиметься позитивно, то в "оксамитовий сезон" у жовтні та листопаді може спостерігатись збільшення кількості туристів.

Однак найбільшою проблемою для залежної від туризму країни буде визначити, хто зможе в’їхати до Греції та як.

Міністр Теохаріс зазначив, що триває дискусія на рівні Європейського Союзу, щоб визначити шляхи, яким громадянам ЄС в цьому році дозволять їхати у відпустку.

Метою Брюсселя є забезпечення надійного тесту для кожного, хто бажає поїхати на літні канікули в будь-яку точку Європи.

Тестування має проводитися державою-членом походження мандрівника до того, як він сіде на літак або будь-який інший транспортний засіб.

На даний момент поки що незрозуміло, чи зможуть громадяни, які не є членами ЄС, взагалі відвідувати країну цього літа чи ні.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України припускає, що за найоптимістичнішим сценарієм відновлення подорожей світом може відбутися до кінця цього літа.

Раніше ми писали, Туреччина рекомендує бізнесу перенести початок туристичного сезону.

До речі, Маша Єфросиніна розкритикувала українців за безвідповідальне ставлення до карантину.

Читайте також:В Єгипті запустили безкоштовні онлайн-подорожі гробницями та визначними пам'ятками