Події
22 квітня 2020
Рятувальники не можуть дістатися до найскладнішого місця пожежі в Чорнобильській зоні
У Чорнобильській зоні відчуження повністю загасити пожежу не вдається через захаращену лісову місцевість.
news-image

У Чорнобильській зоні відчуження немає осередків відкритого вогню, але повністю загасити пожежу не вдається через захаращену лісову місцевість.

Про це розповів директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук на брифінгу 22 квітня

Станом на ранок осередків відкритого вогню не фіксувалося. Основні зусилля зосереджені на найбільш складному осередку – в районі Рудьки-Буряківка. Наземні сили 

Інтенсивно використовується інженерна техніка ДСНС та ЗСУ. За добу пробито 125 кілометрів доріг у цій захаращеній місцевості. Залучено 9 одиниць інженерної техніки. Тільки в такий спосіб вдається діставатися до кромки пожеж, поливаємо їх і стримуємо подальше розповсюдження. Процес, на жаль, тривалий і важкий", - розповів Демчук .

Радіаційний фон у Чорнобильській зоні відчуження, столиці та Київській області перебувають у межах природних фонових значень, до ліквідації пожеж у зоні відчужено залучено 1200 осіб 300 одиниць техніки.

Нагадаємо, у Тернопільські області горів Чистилівський орнітологічний заказник загальнодержавного значення. Пожежа виникла 17 квітня на площі близько 8 га.

Також ми писали, що уряд надасть необхідне фінансування людям, які постраждали від пожеж. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак на нараді за участю силовиків.

До гасіння лісових пожеж у Житомирській області залучили техніку "Укрзалізниці". Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій