Суспільство
22 квітня 2020
В Україні стартують дослідження вітчизняного лікарського засобу для лікування Covid-19
Вивчається можливість комплексного використання лікарського засобу як для лікування коронавірусної хвороби, так і для профілактики захворювання.
news-image

В Україні стартують клінічні дослідження вітчизняного лікарського засобу, який, за попередніми висновками українських учених та виробників, може суттєво знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень, які спричиняє для організму людини коронавірусна інфекція.

Про це йдеться на сторінці Фейсбук Офісу Президента України.

Крім цього, вивчається можливість комплексного використання цього засобу як для лікування коронавірусної хвороби, так і для профілактики захворювання.

Президент України Володимир Зеленський висловив надію на те, що клінічні випробування офіційно підтвердять ефективність препарату, і в подальшому він допоможе вберегти життя тисяч українських громадян.

Я вірю в українських учених, і сьогодні всією країною ми тримаємо за них кулаки», – зазначив Президент.

Більш детальна інформація буде надана згодом.

Нагадаємо, новий коронавірус вбиває, провокуючи запалення і блокуючи крихітні мішечки з повітрям у легенях, змушуючи людське тіло задихатися без кисню. Це призводить до відмови життєво важливих органів.

До речі, ЄС вирішив надати Україні безпрецедентні 1,2 млрд євро для протидії коронавірусу.

Як ми повідомляли, днями у місті Калуш закрили пологовий будинок, адже там на коронавірус захворіли 14 медпрацівників. Тепер до цього списку додалися ще дві міські лікарні в Івано-Франківську. Там тимчасово зупинили прийом пацієнтів з симптомами COVID-19 та пневмоніями.

Читайте також:Легені просто згоріли: на Буковині від  COVID-19 померли двоє юних братів