Події
23 квітня 2020
Нацрада України з телерадіомовлення обрала керівника
Нацраду України з телерадіомовлення очолила Ольга Герасим'юк, яка до цього була заступницею глави регулятора.
news-image

22 квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення обрала керівний склад. Про це повідомлено на сайті Нацради.

Головою Національної ради обрано Ольгу Герасим'юк. Першим заступником голови став Валентин Коваль, а заступником голови – Олег Черниш. Юрія Зіневича обрали відповідальним секретарем Національної ради", – указано в повідомленні.


У Нацраді зауважили, що керівників регулятора, згідно із законодавством, обирають таємним голосуванням із-поміж членів ради.

Колишню журналістку, ведучу і продюсерку телеканала "1+1", народну депутатку V та VI скликань Герасим'юк було призначено членкинею Національної ради України з питань телерадіомовлення 4 липня 2014 року.

25 червня 2018 року Герасим'юк подавала заяву про звільнення з Нацради, заявивши, що робота регулятора помітно політизована. Крім того, вона сказала, що в Нацраді "створені неприйнятні для незалежної регуляторної діяльності умови". У підсумку вона залишилася членом Нацради.

4 травня 2019 року Юрій Артеменко, який із 2014 року обіймав посаду голови Нацради з телерадіомовлення, подав у відставку. Його прохання задовольнили.

До складу Національної ради входить вісім осіб. Чотирьох членів призначає Верховна Рада України, ще чотирьох – президент України. Строк повноважень членів ради – п'ять років. Переобратися на повторний строк одна людина може тільки один раз.
Нагадаємо, Кабінет міністрів передбачив на діяльність Суспільного в держбюджеті фінансування в розмірі 1,2 млрд. грн.

Також раніше повідомляли, що до проєкту закону про боротьбу з економічними наслідками поширення коронавірусу внесені пропозиції, які «де-факто повністю скасовують Закон про державну мову».

Читайте також:Уся реклама на телебаченні, радіо та у пресі з 16 січня повинна бути українською мовою - Нацрада з телерадіомовлення