Спорт
23 квітня 2020
Олімпійські ігри-2020 у Токіо не можна перенести більше, ніж на один рік, - голова організаційного комітету 2 хв читати
Олімпійські ігри 2020 року в Токіо, початок яких через коронавірус раніше перенесли на 23 липня 2021 року, неможливо відкласти на ще довший термін.
news-image

Олімпійські ігри 2020 року в Токіо, початок яких через коронавірус раніше перенесли на 23 липня 2021 року, неможливо відкласти на ще довший термін, заявив глава організаційного комітету токійських Ігор Морі Йосіро.

Якщо подумати про спортсменів, про питання, пов'язані з організацією Ігор, то технічно складно відкласти їх (Ігри - ІФ) на два роки, - наводять його слова японські ЗМІ в четвер, пише Інтерфакс Україна.

Він пояснив, що раніше запитував у прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе про можливість відкласти Олімпійські ігри на два роки, проте прем'єр вважає перенесення на один рік достатнім.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний олімпійський комітет і Міжнародний параолімпійський комітети погодили нові дати проведення Ігор у 2021 році. Олімпіада відбудеться з 23 липня по 8 серпня 2021 року, а Параолімпіада - з 24 серпня по 5 вересня.

Однак раніше деякі експерти також висловлювали сумніви в можливості провести Олімпійські ігри в 2021 році - до отримання вакцини від коронавірусу. Зокрема, фахівець з інфекційних хвороб з лікарні Університету Кобе Кентаро Івата заявляв, що Олімпійські ігри навряд чи вдасться провести й у 2021 році через незрозумілі перспективи в боротьбі з пандемією коронавірусу.

Крім цього, спостерігачі припускали, що перенесення Ігор спричинить значні додаткові витрати. Проте генсек кабміну Японії Йосіхіде Суга зазначав, що Токіо не давав згоди на додаткові витрати, пов'язані з перенесенням токійських Олімпійських ігор на наступний рік. Такий коментар пролунав після того, як японське агентство "Кіодо Цусін" повідомляло, ніби Абе погодився, що витрати, пов'язані з перенесенням Олімпійських ігор, японська сторона бере на себе.

Нагадаємо, Олімпійський комітет Австралії слідом за аналогічним рішенням Олімпійського комітету Канади відмовився від участі в Олімпійських Іграх 2020 року у Токіо через пандемію COVID-19.

Як стало відомо, що у вівторок, 17 березня УЄФА ухвалив остаточне рішення про перенесення фінальної частини Євро-2020 через пандемію коронавіруса. Згідно з вердиктом, чемпіонат Європи відбудеться влітку 2021 року.

У Київському національному академічному театрі оперети відбулася церемонія нагородження переможців щорічної всеукраїнської премії «Герої спортивного року».

Читайте також:“Мені потрібна хороша команда”: Усик зробив заяву про похід у політику