Інфографіка
24 квітня 2020
Виплати медикам на час епідемії коронавірусу (інфографіка)
Скільки становитимуть доплати медпрацівникам.
news-image

Команда інфопростору «Є!» визначила на які гроші можуть розраховувати українські медики на період боротьби з коронавірусом. 

Наприкінці березня 2020 року парламент ухвалив законопроект, який встановлює надбавки в 300% до заробітної плати медичним та іншим працівникам, залученим до протидії епідемії коронавірусу.

Медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я мінімальна доплата становитиме 11 тис. 478 грн.

Лікарям, які зайняті на інших роботах з ліквідації епідемії COVID-19 та її спалахів, доплата розрахована в розмірі 200% до зарплати – 7 тис. 652 грн (200% від окладу). Якщо посадовий оклад вище, відповідно, й доплата буде також більшою.

Медсестри та екстрені медичні техніки, які наразі мають ставку 3 тис. 237 грн, отримають 9 тис. 711 грн, якщо вони «на передовій» боротьби із коронавірусом, і 6 тис. 474 грн, якщо задіяні на інших роботах з ліквідації епідемії COVID-19.

Молодші медсестри, медреєстратори, сестри-господині, водії (посадовий оклад 2 тис. 670 грн), які безпосередньо зайняті ліквідацією епідемії та лікуванням хворих, додатково отримають 8 тис. 10 грн щомісяця, поки триватиме епідемія. Ті, хто задіяні в боротьбі із COVID-19, додатково отримають 5 тис. 340 грн.

Складати персональний перелік осіб для надбавки повинен директор медичного закладу.

Частину коштів виплачуватиме Національна служба здоров’я, а частину – місцеві бюджети.

Нагадаємо, вже більше тисячі медпрацівників в Україні захворіли на коронавірус.

Також повідомляли, що днями у місті Калуш закрили пологовий будинок, адже там на коронавірус захворіли 14 медпрацівників. Тепер до цього списку додалися ще дві міські лікарні в Івано-Франківську. Там тимчасово зупинили прийом пацієнтів з симптомами COVID-19 та пневмоніями.

Раніше у Подільській міській лікарні в Одеській області медики попрощалися з сімейним лікарем, який помер від ускладнень, спричинених коронавірусом.

Читайте також:На Миколаївщині спалах COVID-19 серед медиків - уже 23 заражених