Україна
24 квітня 2020
Найголовніше за день: масове тестування на імунітет до коронавірусу, зустріч Саакашвілі зі «слугами», створено ТСК з розслідування можливої корупції посадовців в держорганах
Читайте про найголовніші події дня, 24 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 24 квітня.

Масове тестування на імунітет до коронавірусу

Найближчим часом, імовірно, буде запущено масове ІФА-тестування на антитіла до нового коронавірусу – для визначення наявності імунітету до коронавірусної хвороби.

Про це  головний державний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я.

Ця діагностика покаже, перехворіла людина на COVID-19 чи ні, чи є імунітет. Україна буде "п'ятою країною в світі", де стануть використовувати такий метод.

Поки немає точної інформації, яка тривалість імунітету від SARS-CoV-2. За попередніми даними, вона не перевищує трьох місяців.

ПЛР-тест (за методом полімеразної ланцюгової реакції), за словами Ляшка, не можна використовувати завжди, адже при тестуванні можна потрапити в перші три дні інкубаційного періоду вірусу, коли ця діагностика буде неінформативною.

Зустріч Саакашвілі зі "слугами"

Колишній президент Грузії, ексголова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі, який заявляв, що йому запропонували посаду віце-прем'єр-міністра з питань реформ, сьогодні зустрівся з членами фракції "Слуга народу".

Саакашвілі повідомив пресі перед в ходом в КВЦ Парковий, де засідала фракція "Слуг народу", що  буде вести переговори з МВФ від імені України. Прицьому він буде досягати цього в рамках програми, котору почав Зеленський. Чималу увагу пообіцяв приділяти підтримці бізнесу. 

Створено ТСК з розслідування можливої корупції посадовців в держорганах

Верховна Рада України ухвалила в цілому проект постанови щодо створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади. Відповідне рішення підтримали 324 народних депутати України, передає кореспондент УНН.

Проект постанови №3358 передбачає утворення ТСК ВР України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України.

Так, до ТСК входять 11 народних депутатів Україні із різних фракцій та депутатських груп.

Також сьогодні команда інфопростору «Є!» визначила на які гроші можуть розраховувати українські медики на період боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Ярославом Железняком, українським економістом, радником прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з парламентських відносин, викладачем Київської школи економіки, Народним депутатом України IX скликання від партії «Голос».

Також повідомляли, що Верховна Рада України не підтримала три проєкти постанов народних депутатів про скасування ухвалення законопроєкту №1043, який парламент підтримав 16 квітня. На позачерговому засіданні 24 квітня депутати не підтримали відповідні постанови від представників «Слуги народу» Олександра Дубінського та Ольги Василевської-Смаглюк, а також позафракційного депутата Антона Полякова.

Читайте також:Україна очікує $ 2 мільярди від МВФ до липня – голова Нацбанку