Події
25 квітня 2020
На Житомирщині виникла нова пожежа — ДСНС
До гасіння залучено 163 людей та 30 одиниць техніки
news-image
На території Поясківського лісництва на Житомирщині виникла нова пожежа, яка охопила близько 200 га. Наразі там триває гасіння окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини.

Про це повідомили у пресцентрі Державної служби України з надзвичайних ситуацій, пише «Є!».

23 квітня до ДСНС надійшла інформація, що поблизу с. Замисловичі Олевського району на території Поясківського лісництва виникло загорання сухої трави та лісового масиву, — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що до гасіння залучено 163 людей та 30 одиниць техніки, з них від ДСНС 65 людей особового складу та 16 одиниць техніки, зокрема 3 літаки та 1 вертоліт.

Крім того, у ДСНС повідомили про інші пожежі на Житомирщині та Київщині.

Так, пожежі у лісових масивах Овруцького району Житомирщини локалізували. Продовжується гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини у Виступовицькому та Словечанському лісництвах.

У Чорнобильській зоні відчуження та безумовного відселення продовжують гасити пожежі на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 2 осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки — с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках пройдених вогнем.

У ДСНС наголосили, що радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень.

Читайте також: У Чорнобильському заповіднику розповіли, як від пожеж постраждали рослини і тварини