Суспільство
27 квітня 2020
Мер Львова просить дозволити торгувати продуктами на ринку
Садовий говорить, що через карантинні обмеження страждають власники продуктових ринків, продавці і фермери, товари швидко псуються.
news-image

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до прем’єр-міністра і просить дозволити торгівлю на продуктових ринках. Про це стало відомо зі сторінки Facebook сторінка міського голови

Я звертаюсь до прем’єр-міністра та головного санітарного лікаря України з проханням дозволити продуктовим ринкам працювати або затверджувати рішення про їх відкриття на місцевому рівні. Кожен міський голова дуже добре знає ринки свого міста і чого від них чекати. У Львові від початку карантину були жорсткі правила: порушуєш - закриваємо. Але я б дуже не хотів, щоб через одного-двох порушників страждали мільйони людей".

Садовий говорить, що через карантинні обмеження страждають власники продуктових ринків, продавці і фермери, товари швидко псуються. У цей ж час покупці мусять купувати дорожчі закордонні товари.

Мер Львова додав, що на відкритому повітрі вірус поширюється значно слабше, тому він буде клопотати, аби роботу ринків дозволили на державному рівні.

Нагадаємо, 30 березня постанова МОЗ дозволила функціонування продовольчих ринків. Щоправда, були введені суворі карантині обмеження, яких би мали дотримуватися і покупці, і продавці.
Попередню постанову скасовують через надмірну кількість порушень

21 березня працівники Комунарського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області для перевірки дотримання карантинних заходів виїхали на один з ринків Запоріжжя, де виявили два кіоски, що, незважаючи на заборону, продовжували торгівлю продуктами харчування

Також раніше стало відомо, що Київ не відкриватиме продуктових ринків.

Читайте також:У Почаєві влада проситиме запровадити надзвичайний стан