Україна
27 квітня 2020
Найголовніше за день: перспектива відкриття ринків, виділено 6 мільярдів на допомогу з безробіття, скандальне звільнення заступника Кличко
Читайте про найголовніші події дня, 27 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 27 квітня.

Перспектива відкриття ринків

Кабінет Міністрів України відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19.

Йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам. Розгляд цього питання на найближчому засіданні уряду схвалив Президент України Володимир Зеленський на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під його головуванням.

Виділено 6 мільярдів на допомогу з безробіття

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні ухвалив рішення про виділення 6 млрд грн для виплати допомоги з безробіття, та затвердив порядок використання цих коштів.

Як зазначається, з виділених коштів 1,277 млрд грн буде спрямовано на виплату допомоги по безробіттю, зокрема на підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю з 650 грн до 1000 грн; на допомогу звільненим за власним бажанням з 1 дня, а не з 91 дня, як було раніше; на виплату усім безробітним з 1, а не з 7 дня реєстрації, як було раніше.

Також на допомогу по частковому безробіттю виділено 4,723 млрд грн. В тому числі на виплати суб'єктам малого та середнього підприємництва на період карантину для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час.

Скандальне звільнення заступника Кличко

Мер Києва і глава КМДА Віталій Кличко звільнив свого заступника Володимира Слончака після бійки з поліцією.  Кличко вибачився перед правоохоронцями і киянами за таку негідну поведінку заступника глави КМДА.

Мер зазначив, що не дозволить дискредитувати міську владу – в першу чергу тим, хто її представляє.

За фактом інциденту, який трапився з заступником КМДА Володимиром Слончаком розпочато кримінальне провадження.

Також повідомляли, що для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 5 шляхопрокладачів Збройних Сил України.

Тим часом медики зі швидкої допомоги у Білій Церкві готуються до звільнення через низькі зарплати в умовах пандемії Covid-19. Про проблему зі звільненнями заявив керівник Білоцерківської станції екстреної медичної допомоги Дмитро Сурмачевський. Він зазначив, що обіцяне 300% підвищення для них суттєво доходи не збільшить.

Зазначимо, у Польші готуються організовувати чартерні рейси для українців, аби ті їхали на роботу навіть під час карантину.

Станом на 27 квітня у світі діагностовано 2 994 958 випадків зараження коронавірусом. 15 квітня хворих на Covid-19 було 2 000 043.

Читайте також:На Буковині фермер через карантин знищив 2 мільйони квітів