Світовий банк виділив Україні 135 мільйонів доларів на медицину
Рада директорів СБ затвердила додаткове фінансування Україні розміром 135 мільйонів доларів для проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей".
news-image

Рада директорів СБ затвердила додаткове фінансування Україні розміром 135 мільйонів доларів для проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей".

Про це йдеться в пресрелізі СБ.

В рамках чинного проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" з початковою сумою інвестицій 215 млн доларів надається допомога у відновленні міських лікарень і фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості, закупівлі сучасного обладнання і покращення якості медичних послуг.

Кошти було спрямовано на підтримку реформ у секторі охорони здоров'я, поліпшення надання послуг (зокрема, на реформу первинної та вторинної ланок, ранню діагностику та лікування серцево-судинних і онкологічних захворювань), а також підвищення ефективності системи охорони здоров'я загалом.

Додаткові кошти розміром 135 млн доларів допоможуть Україні здійснити необхідну модернізацію лікарень і впровадити важливі реформи, а також провести навчання тисяч українських лікарів надання сучасних медичних послуг. У рамках проекту також надаватиметься підтримка для загального фонду держбюджету з метою забезпечення потреб населення в медичних послугах", - йдеться в пресрелізі.

Частину коштів нового кредиту розміром 35 млн доларів буде використано на закупівлю необхідних матеріалів і устаткування для боротьби з COVID-19, проведення необхідного навчання для медичного персоналу, підтримку комунікації в наданні громадянам важливої публічної інформації.

Нові виділені кошти також використовуватимуться на відшкодування фінансування українським закладам охорони здоров'я, які надають послуги пацієнтам із COVID-19.

Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні близько 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням виконувати складні медичні процедури з використанням високотехнологічного обладнання і відповідних протоколів лікування", - заявив в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс Кремер.

За його словами, пацієнти зможуть обирати будь-яку лікарню в Україні, і їхні витрати на хірургічне втручання покриватимуться з державного бюджету.

Нагадаємо, майже тисяча лікарень цього року матиме дефіцит фінансування. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Як стало відомо, станом на 9:00 28 квітня в Україні 9410 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 239 летальних, 992 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 401 новий випадок.

Також ми писали, що Україна очікує у 2020 році два транші від Міжнародного валютного фонду (МВФ) по $ 1,75 млрд і обговорює подальше збільшення суми траншів, однак за програмами щодо боротьби з коронавірусом переговорів не проводить.

Читайте також:У світі на коронавірус захворіли вже майже 3 млн людей