Світ
28 квітня 2020
Влада Швейцарії не радить громадянам поїздки за кордон до 2021 року
Жителям Швейцарії не слід планувати міжнародні поїздки до 2021 року, сказав у понеділок на пресконференції Ерік Якоб, голова Державного секретаріату з економічних питань.
news-image

Швейцарська влада застерегла своїх громадян від поїздок за кордон до 2021 року через невизначеність, яку спричинила пандемія коронавірусу. 

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Local.

Жителям Швейцарії не слід планувати міжнародні поїздки до 2021 року, сказав у понеділок на пресконференції Ерік Якоб, голова Державного секретаріату з економічних питань. 

За особистою рекомендацією, я б відклав поїздки за кордон до наступного року. За його словами, навіть якщо авіаперельоти відновляться, то протягом тривалого часу довкола них зберігатиметься невизначеність. Якоб також не рекомендував громадянам здійснювати подорожі через сухопутний кордон.", - сказав Якоб.

 Раніше влада Швейцарії анонсувала, що планує стимулювати внутрішній туризм в 2020 році.

Під час пресконференції Якоб також підкреслив, що в 2020 році швейцарські туристичні оператори можуть зіткнутися з падінням попиту до 80%.

Швейцарська влада також прогнозує, що наслідки пандемії для туристичної галузі будуть тривалими, і навряд чи ситуація повернеться до нормального стану до 2022 року.

Як ми писали, Німецька федеральна земля Баварія введе штрафи в розмірі до 5000 євро за порушення правил носіння масок під час карантину.

Також стало відомо, що з 27 квітня в Литві починає діяти новий етап пом'якшення карантину - при дотриманні чітких вимог відкриються вуличні кафе, салони краси і музеї

Нагадаємо, в Італії від коронавірусної хвороби померли більше 150 медичних працівників.

Читайте також:Спецрейсом МАУ з Маямі до Києва летять 259 пасажирів – посольство України