Нардепи звернулися до прем'єра дозволити роботу літніх майданчиків у кафе
Народні депутати звернулися до прем'єр-міністра України з пропозицією дозволити функціонування літніх майданчиків у закладах громадського харчування в умовах карантину.
news-image

Народні депутати звернулися до прем'єр-міністра України з пропозицією дозволити функціонування літніх майданчиків у закладах громадського харчування в умовах карантину.

Про це у Facebook повідомила народний депутат фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Спільно з колегами з міжфракційного об'єднання «За ФОПів» звернулися до Прем'єр-Міністра України з пропозицією дозволити функціонування літніх майданчиків у закладах громадського харчування в умовах карантину. Карантинні обмеження, звісно, не є безпідставними, але варто враховувати, що значна частина власників ресторанного бізнесу продовжує виплачувати зарплати своїм працівникам та нести велику кількість супутніх витрат. У тому числі, це стосується сплати внесків за розміщення відкритих літніх та сезонних терас. Щоб дійсно допомогти ресторанному бізнесу, окрім вже наявних заходів підтримки, ми можемо дати їм можливість врятувати себе економічно", - йдеться у повідомленні.

Депутатка пише, що у більшості міст України є системні заклади з просторими літніми майданчиками, якими можна безпечно користуватися за таких умов.

Це обмеження кількості відвідувачів з розрахунку 1 відвідувач на 5 м2 майданчика; постійний контроль температури персоналу та відвідувачів закладу; розміщення столів на відстані не менше 1,5 м один від одного; за одним столом може розміщуватись не більше 3 осіб; використання при обслуговуванні відвідувачів виключно одноразового посуду; дезінфекція предметів з якими контактував кожен відвідувач", - пише Євгенія.
Карантин у більшості з нас викликає лише одне бажання: повернути все, як було. На жаль, у багатьох випадках це може бути складно або і зовсім неможливо. І я маю на увазі, зокрема, наші улюблені заклади: ресторани, кафе, затишні кав'ярні. Ми так само зацікавлені у тому, щоб вони вижили, як і їхні власники", додала політик.

Нагадаємо, Київська влада підготувала план першого етапу послаблення обмежувальних заходів у столиці.

Також стало відомо, що у центрі столиці ресторан "Велюр", котрий належить мережі "Наша карта" народного депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка, продовжує працювати попри карантин.

До речі, з 27 квітня в Литві починає діяти новий етап пом'якшення карантину - при дотриманні чітких вимог відкриються вуличні кафе, салони краси і музеї

Читайте також:Готелі в Туреччині можуть відкрити до кінця травня