Суспільство
30 квітня 2020
МОЗ закликає українців залишатися вдома на травневі свята
Наявний рівень захворюваності в Україні на коронавірусну хворобу, свідчить про те, що карантин був введений вчасно і дав свої результати.
news-image
Мінітерство охорони здоров'я закликає українців залишатися вдома на травневі свята.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Я прошу вас залишатися вдома на травневі свята, я прошу вас дотримуватися карантину, я дуже хочу, щоб зранку, коли я зачитую статистку, у нас було 0 захворіли і 0 померлих", - сказав Степанов.

Він наголосив, що в Україні станом на 30 квітня 261 одна людина померла від наслідків COVID-19, це реальні людські трагедії, втім ця цифра значно нижча ніж, наприклад, в Італії, де на 30 квітня померло 27 тисяч осіб, а захворіло понад 203 тисячі, чи в Іспанії, де на COVID-19 захворіло понад 236 тисяч, а померло 24 тисячі людей.

За словами міністра, наявний рівень захворюваності в Україні на коронавірусну хворобу, свідчить про те, що карантин був введений вчасно і дав свої результати.

Водночас Степанов наголосив, що люди які не дотримуються вимог карантину, зокрема, виходять на масові заходи, наражають на небезпеку захворіти не тільки себе, а й своє оточення.

Я розумію, що перебувати в карантині вже 5-6 тиждень дуже важко, але повірте, ніхто не збирається продовжувати карантин, якщо для цього немає підстав, ніхто не збирається не пускати людей в парки або тримати зачиненими ті чи інші магазини, стримувати малий бізнес. Для нас дуже важливо, щоб цифра померлих внаслідок COVID-19 кожного разу була — 0. Коли ви ходите на мітинги або починаєте порушувати карантин, задумайтеся про своїх рідних та близьких, яких ви можете інфікувати, заразившись під час тих чи інших заходів", - сказав він.

Нагадаємо, 29 квітня під Кабінетом міністрів України пройшла акція протесту малих підприємців з вимогою послабити карантинні заходи. Пдприємці вимагалди від уряду дозволити роботу малому та мікробізнесу з дотриманням санітарних вимог. Також мітингарі вимагали забезпечення рівних вимог до роботи під час карантину для всіх: для відомих торговельних мереж, ресторанів тощо.

Станом на 30 квітня в Україні COVID-19 було підтверджено у 10 406 осіб.

Читайте також:Наталія Королевська: «Особисто я 9 травня відзначатиму на Донеччині у місті Слов'янськ»