Суспільство
30 квітня 2020
Про прірву між тими, хто наділений владою та пересічними громадянами: усі подробиці від Сергія Савінцева
Кому карантинні правила неписані.
news-image

Україна рівно 50 днів на карантині. Весь цей час заклади громадського харчування, розважальні центри, концертні площадки та інші місця масового скупчення людей не працюють, а власники цих бізнесів несуть чималі збитки. Але не всі...

Кому ці карантинні правила неписані і як правила поведінки поліцейських змінюються в залежності від того, з ким вони мають справу: заступником голови КМДА чи звичайним журналістом розповідає політичний блогер Сергій Савінцев у черговому випуску "Іншого кута". 

Всі вже чули про ресторан Велюр в центрі Києва власником якого є народний депутат України від партії "слуга народу" Микола Тищенко. Журналісти "Бугус. інфо" зясували, що в цьому закладі гостей продовжують приймати. Щоправда тільки обраних гостей. 

Сам Тищенко вже пояснив чому його ресторан працює, сказав, що в нього там проходять особисті зустрічі і все це політичне замовлення проти нього. Нардеп навіть сказав, що йому соромно за те, що його гості виходять з ресторану голодними.

І, знаєте, цієї фрази цілком достатньо, щоб зрозуміти наскільки це депутат відірваний від народу. В той час як мільйони українців залишились без засобів для існування та роботи, він переживає, що його гості залишаються голодними. В той час як соціально-відповідальний бізнес дотримується жорстких карантинних правил та зазнає фінансових втрат, ресторан Тищенка працює і приймає гостей, - розповідає блогер.

Це дуже зручна позиція - продовжувати працювати, прикриваючись тим, що у ресторані відбуваються якісь там приватні зустрічі. Бо по суті, всі зустрічі, які відбуваються в закладах громадського харчування - це приватні зустрічі.

Так може тоді дозволимо всім працювати? Просто попросимо адміністрацію закладів залишати відвідувачів голодними тай все, - розмірковує Савінцев.
Це дуже показова історія яка доводить що в Україні досі існує прірва між тими хто наділений владою та пересічними громадянами, - впевнений Сергій.

В яких ще випадках і як саме виявляється ця прірва, чим відрізняється поведінка поліції з чиновниками і поведінка поліції зі звичайними громадянами, дивіться в новому випуску "Іншого кута". 

Раніше політичний блогер Сергій Савінцев запропонував пригадати, чим запам'ятався перший рік президентства Зеленського.

Також повідомляли, що поступове послаблення обмежень у столиці запроваджуватимуть після того, коли буде подолано пік поширення захворювання на коронавірус.

Читайте також:В Україну повертаються часи репресій та переслідувань - Савінцев