Суспільство
1 травня 2020
Якщо зняти карантин занадто рано, то може бути друга хвиля коронавірусу
Степанов: Не можемо скасувати карантин занадто рано, щоб не допустити другої хвилі COVID-19
news-image
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає, що передчасне скасування карантину може спричинити другу хвилю коронавірусу в Україні. Тому уряд виважено підходитиме до послаблення обмежувальних заходів.

Про це Степанов заявив в інтерв’ю міжнародній агенції Reuters, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, пише «Є!» .

Під час інтерв’ю глава МОЗ Максим Степанов сказав, що карантин можуть послабити і життя може повернутися до нормального ритму до літа. Але уряд не дозволить собі ризикувати і зняти карантин занадто рано – щоб не наразитися на другу хвилю коронавірусу”, - йдеться у повідомленні.

Як підкреслив міністр, навіть після послаблення карантину “будуть речі, за якими потрібно спостерігати: наприклад все, пов’язане із правилами особистої гігієни, засобами індивідуального захисту та рукостисканням”.

COVID-19 змінив світ”, - наголосив Степанов.

Також він заявив іноземним журналістам, що його дуже бентежить високий відсоток медичних працівників, які заразилися COVID-19 в Україні.

Захворюваність серед медиків – мій найбільший головний біль. Я дуже схвильований цим”, - підкреслив Степанов.

При цьому очільник відомства додав, що уряд виділив кошти на підвищення зарплати медикам, збільшує запаси засобів індивідуального захисту, а також запровадив обов’язкове тестування на COVID-19.

Читайте також: Столичні медики оголосили бойкот через низьку зарплату під час епідемії, Кличко пообіцяв доплати

Читайте також:Президент США Дональд Трамп пригрозив новими митами Пекіну у зв'язку зі спалахом хвороби