Україна
3 травня 2020
Головні новини тижня: визнання Росії агресором, протести підприємців проти карантину, скандал з рестораном Тищенка
Найактуальніші новини за тиждень
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень.

Визнання Росії агресором

Депутати ухвалили постанову про звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження збройної агресії Російської Федерації проти України.
 
Верховна Рада звертається до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій із закликом засудити дії Російської Федерації, спрямовані проти територіальної цілісності та суверенітету України, як такі, що суперечать загальновизнаним принципам і нормам міжнародного права, посилювати політико-дипломатичний і санкційний тиск на державу-окупанта до повного припинення нею збройної агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних державних кордонів", - йдеться у тексті звернення

Протест підприємців проти карантину

У центрі Києва зібралися підприємці, які вимагали завершити карантин 1 травня, щоб у них була можливість відновити роботу та повноцінно працювати.

Акція протесту підприємців в Києві у вигляді автопробігу починається на вулиці Грушевського під будинком Уряду.

Люди обурені забороною працювати малому бізнесу, але великим мережам гіпермаркетів працювати можна.

Протестуючі вимагають закінчити карантин з 1 травня і дати можливість малому бізнесу "годувати свої сім'ї".

Люди приїхали на автомобілях і цим заблокували проїзд.

Представники правоохоронних органів викликали евакуатори, щоб прибрати машини з проїзної частини, через що між представниками Нацгвардії та учасниками протесту відбувся конфлікт.

Презентація серіалу "Цифрові гроші"

Міністерство цифрової трансформації України презентувало новий серіал "Цифрові гроші" для платформи "Дія.Цифрова освіта".

Серіал представила заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан на онлайн-презентації серіалу  «Цифрові гроші» 30 квітня.

Скандал з рестораном Тищенка

У центрі столиці ресторан "Велюр", котрий належить мережі "Наша карта" народного депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка, продовжує працювати попри карантин. Як зазначається у сюжеті видання, гостями ресторану є депутати, бізнесмени та колишні члени Партії регіонів.

Микола Тищенко, спростував інформацію про те, що його ресторан "Велюр" працює в умовах запровадженого в Україні карантину. Про це політик написав на своїй сторінці в Instagram.

Натомість, Тищенко звинувачує журналістів "Бігус.Інфо" в продажності.

Як стало відомо раніше, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що парад на честь Дня перемоги 9 травня не будуть скасовувати через коронавірус