Події
4 травня 2020
Уряд продовжив карантин до 22 травня
Але з 11 травня плануються такі пом'якшення: відкриття парків, скверів, зон відпочинку, салонів краси, літніх майданчиків закладів харчування, бібліотек, музеїв.
news-image

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у понеділок продовжить дію карантину в Україні до 22 травня.

Про це заявив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля на початку засідання.

Карантин буде продовжений зараз до 22 травня. Далі ми будем дивитись, як буде рухатись пандемія у світі і як буде відбуватись коливання кривої захворюваності у нас в Україні", - говорить Шмигаль.

За словами урядовця, Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації, тому України теж не може повністю знімати обмеження.

Прем’єр зауважив, що відносно непогана ситуація з епідемією в нашій країні – це результат вчасно введеного карантину і дисциплінованості українців, які ці обмеження слухняно виконують.

Водночас можливі послаблення для бізнесу за умов дотримання санітарних заходів.

Так, з 11 травня плануються такі пом'якшення: відкриття парків, скверів, зон відпочинку, салонів краси, літніх майданчиків закладів харчування, бібліотек, музеїв.

Кабмін дозволить роботу нотаріусів, стоматологів, аудиторів, оптову і роздрібну торгівлю непродовольчими товарами, крім фуд-кортів, розважальних зон та кінотеатрів у ТРЦ.
 
Ми ведемо мову про дозвіл працювати за певних умов закладах побутового обслуговування населення за визначеними критеріями, музеї, бібліотеки, тренування в командних видах спорту для професійних команд на закритих базах, готові продискутувати сьогодні з міністром спорту також, які там мають бути умови", - зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, кабмін зняв «карантинну» заборону на проведення планових операцій - Степанов.

Також стало відомо, що Польща послаблює карантин: чого чекати українським заробітчанам.

Читайте також:Не більше 47 тисяч: Нафтогаз обмежив зарплати та премії керівництва відповідно до вимог уряду