Війна
1 березня 2015
Міноборони офіційно ліквідувало батальйон «Айдар», на його основі створено звичайний підрозділ ЗСУ
На його основі наразі діє 24-й окремий штурмовий батальйон Сухопутних Військ Збройних Сил України
news-image

Міністерство оборони прийняло рішення офіційно ліквідувати батальйон «Айдар», повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на 7 днів.

На базі добровольчого батальйону «Айдар» сформовано 24-й окремий штурмовий батальйон сухопутних військ Збройних Сил України (ЗСУ), що знаходиться в підпорядкуванні військової частини А1314.

Про це 1 березня 2015 року повідомила прес-служба Генерального штабу ЗСУ. Згідно з наказом командира військової частини А1314, до тимчасового виконання обов’язків командира батальйону кілька місяців тому приступив підполковник Євген Пташник, яким отримано нові печатки даного підрозділу. Згідно повідомленню, таке рішення продиктоване «необхідністю законодавчого врегулювання існування добровольчих батальйонів, а також запобіганню протиправних дій деяких представників добровольчих формувань».

Командуванням проведений ретельний відбір військовослужбовців, які поповнили ряди новоствореного батальйону, зазначають військові. Окрім того, з метою надання допомоги керівництву батальйону в упорядкуванні діловодства, підвищення штатної дисципліни та соціального захисту особового складу в зазначений підрозділ була направлена спеціальна комісія.

«Дані організаційно-господарські заходи не впливають на бойову здатність батальйону, який продовжує нести службу в зоні АТО», – підкреслюють у Генштабі.

Генштаб ЗСУ нагадує що, згідно з чинним законодавством України, «жоден з підрозділів Збройних Сил України не має права входити в будь-які організації або брати участь у політичній діяльності». Прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України зазначає, що повідомлення, які поширюються в соціальних мережах та на Інтернет-сайтах від імені будь-яких підрозділів, що підкоряються Міністерству оборони України, потребують обов’язкового уточнення в офіційних джерелах.