Суспільство
4 травня 2020
Ляшко закликав бізнес подавати пропозиції до санітарних вимог для ослаблення карантину
Віктор Ляшко закликав бізнес подавати свої пропозиції до проекту тимчасових рекомендацій з організації протиепідемічних заходів у закладах, робота яких відновиться при ослабленні карантину.
news-image

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав бізнес подавати свої пропозиції до проекту тимчасових рекомендацій з організації протиепідемічних заходів у закладах, робота яких відновиться при ослабленні карантину.

Ляшко на своїй сторінці в мережі Facebook пише про проект вимог, яких слід дотримуватися при ослабленні карантину, додано до відповідного розпорядження головного санітарного лікаря й розміщено на сайті Міністерства охорони здоров'я.

З 11 травня ми послаблюємо карантинні заходи. Сьогодні на засіданні Уряду було прийняте відповідне рішення. Ми прокомунікували про це заздалегідь, щоб бізнес встиг підготуватися. Дуже важливо знайти баланс між недопуском ускладнення епідемічної ситуації та запуском економіки", - пише Ляшко.

Із 11 травня будуть відкриті:

парки, сквери, зони відпочинку, салони краси, перукарні

оптова і роздрібна торгівля непродовольчими товарами, окрім зон розваг та харчування, дитячих зон в ТРЦ

заклади громадського харчування на виніс;

літні майданчики кафе та ресторанів просто неба в закладах, зареєстрованих як оператори ринку харчових продуктів

тренування в командних видах спорту для професійних команд на закритих базам

стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси тощо.

Щодо рекомендацій для бізнесу.

У розпорядженні Головного державного санітарного лікаря про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину сформовані проекти тимчасових рекомендацій.
https://bit.ly/3c1qElZ

Ми будемо обговорювати їх із бізнесом для того щоб прийти до спільного знаменника. Свої пропозиції до тимчасових вимог можна надсилати на електронну пошту до 14:00 05 травня 2020 р.: Povoroznyk.igor@gmail.com Сьогодні Мінекономіки проводить онлайн-конференцію, де також буде детальне обговорення цих документів. Разом із змінами до постанови будуть опубліковані сформовані тимчасові рекомендації. Далі справа за органами місцевого самоврядування, самим бізнесом та клієнтами. Вірю, що за час карантину ми всі стали значно свідоміші", - додав Ляшко.

Нагадаємо, карантинні обмеження в областях, які є лідерами за кількістю випадків COVID-19, будуть жорсткішими, ніж загалом у країні. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду в понеділок.

Раніше ми писали, що уряд продовжив карантин до 22 травня. Але з 11 травня плануються такі пом'якшення: відкриття парків, скверів, зон відпочинку, салонів краси, літніх майданчиків закладів харчування, бібліотек, музеїв.

До речі, кабмін зняв «карантинну» заборону на проведення планових операцій - Степанов.

Також стало відомо, що Польща послаблює карантин: чого чекати українським заробітчанам.

Читайте також:Не більше 47 тисяч: Нафтогаз обмежив зарплати та премії керівництва відповідно до вимог уряду