Суспільство
5 травня 2020
Карантин в Україні, найімовірніше, буде продовжений і після 22 травня з подальшими послабленнями, - прем'єр
Шмигаль нагадав, що ВООЗ 4 травня продовжила режим пандемії та всесвітнього карантину на два місяці.
news-image

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прогнозує продовження карантину і після 22 травня у зв'язку з останніми рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), однак допускає подальші його послаблення, про це сказав він в ефірі "Українського радіо" у вівторок, пише Інтерфакс Україна.

Найімовірніше, спираючись на дані ВООЗ, карантин буде продовжено й надалі з наступними етапами послаблень, якщо це дозволятиме зробити ситуація із захворюваністю", - говорить Шмигаль.

Шмигаль нагадав, що ВООЗ 4 травня продовжила режим пандемії та всесвітнього карантину на два місяці.

Глава уряду зазначив, що за час карантину вдалося краще підготувати медичну систему до епідемії. За його словами, в Україні сьогодні понад 2100 апаратів штучної вентиляції легенів, з яких зайняті 138, і підготовлено 33 тис. ліжко-місць для хворих коронавірусом, з яких зайняті менше ніж 2 тис.

Медсистема відповідає параметрам і першого, і другого етапів, що дає змогу пом'якшувати деякі заходи", - констатував прем'єр.

Він зазначив, що уряд поки що не бачить можливостей відкрити міжміський транспорт. За його словами, міський транспорт ходитиме, як ходив, а мери прийматимуть рішення щодо кількості транспорту та зміни його графіка роботи.

Шмигаль уточнив, що відкриття метро для деяких категорій пасажирів планується на третьому етапі послаблень, а для всіх - на четвертому.

Прем'єр водночас зазначив, що після 11 травня застосовуватиметься також адаптивний карантин, коли державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і обласні комісії ухвалюватимуть відповідні рішення про впровадження посилених заходів у межах окремих областей, міст, сіл, окремих установ. Він уточнив, що сьогодні лідерами за захворюваністю є Чернівецька, Тернопільська та Івано-Франківська області.

Глава уряду також подякував громадянам України за те, що вони дуже дисципліновано пройшли карантин і дозволили стримати поширення епідемії в країні.

Як ми писали, кабінет міністрів на позачерговому засіданні у понеділок продовжить дію карантину в Україні до 22 травня.

Нагадаємо, Ляшко закликав бізнес подавати пропозиції до санітарних вимог для ослаблення карантину.

Також ми писали, що карантинні обмеження в областях, які є лідерами за кількістю випадків COVID-19, будуть жорсткішими, ніж загалом у країні.

Читайте також:На Буковині число хворих на COVID-19 сягнуло майже 2 тисяч