Україна
6 травня 2020
Найголовніше за день: протести підприємців, кримінальне провадження проти Рябошапки, майнінг криптовалют на АЕС
Читайте про найголовніші події дня, 6 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 6 травня.

Протести підприємців

Під будівлею Кабміну у Києві проходить акція протесту підприємців.

Кореспондент інфопростору «Є!» знаходився на місці подій і проводив пряму трансляцію того, що відбувалося.

За словами протестувальників, вони хочуть знати свою долю після ослаблення карантину і як їм працювати в нових умовах.

Підприємці вимагають у влади компенсації за недоотримані прибутки у період вимушеного простою через карантинні заходи та рівних умов, за яких не лише супермаркетам дозволяється працювати, а й ринкам.

Кримінальне провадження проти Рябошапки

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти колишнього генерального прокурора Руслана Рябошапки.

Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли по ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) і ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної винагороди службовою особою) Кримінального кодексу.

Сам Рябошапка також підтвердив відкриття кримінального провадження.

Майнінг криптовалют на АЕС

Майнінг криптовалют на атомних електростанціях збереже гарантовані навантаження на них і допоможе заробити, заявили в Мінекоенерго

На сьогодні в Україні є профіцит виробництва атомної електроенергії, викликаний, зокрема, і пандемією коронавірусу. Надлишкову енергію можна направити на майнінг криптовалют. Про це заявляють у Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища, коментуючи своє доручення державному Енергоатому.

У відомстві підкреслили, що ідея відповідає заявленому президентом Володимиром Зеленським курсу на діджиталізацію.

Також повідомляли, що Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначив, що вони мають "джентельменську угоду" з урядом щодо проведення місцевих виборів, зокрема, уряд може надати гроші з резервного фонду для їх проведення.

Зазначимо, що Кабінет міністрів планує попри карантин підготувати дитячі садочки і школи до експлуатації з 1 вересня, а також відремонтувати приймальні відділення 210 "опорних" лікарень.

Також писали як змінилися ціни на продукти під час карантину.

Крім того в Києві попри карантин продовжує роботу щонайменше один магазин косметики Алли Барановської - дружини народного депутата Миколи Тищенка.

Читайте також:В Україні зафіксовано 13184 випадки коронавірусної хвороби COVID-19