Україна
6 травня 2020
Тестування під загрозою - лабораторії не справляються з обсягами перевірок на COVID 19
Критична ситуація із тестуванням робить карантинні заходи неефективними і небезпечними для економіки.
news-image

Вірусологічні лабораторії в різних регіонах України повідомляють про перевантаження і неможливість проводити необхідну кількість тестування на коронавірус.  

Зокрема, у Житомирі головний санітарний лікар області направив у місцеві лікарні листа, в якому повідомив, що вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру з 7 по 9 травня не буде приймати матеріали для ПЛР- досліджень, - повідомляє LIGA.net.

Таке рішення ухвалене через те, що лабораторія завантажена на 8-9 днів наперед і не має можливості зберігати проби з підозрами на коронавірус, - йдеться у документі. Винятки будуть робити тільки для дітей та важкохворих пацієнтів.

Раніше про те, що не вистачає лабораторій для проведення тестувань на коронавірус, повідомляли і в столиці.

Наші лабораторії вже не справляються. Центральна лабораторія міста Києва, згідно з усіма нормами, повинна надавати результати тестів протягом 48 годин. Так от, уже непоодинокі випадки, коли результати тестів видають через три-чотири доби, тому ми наголошуємо про те, що потрібно як збільшити кількість самих тестів, так і відкривати ще лабораторії для визначення захворювань на коронавірус", - цитує голову комісії Київськоі міськради з питань охорони здоров‘я Олега Гелевея "Суспільне".

Він також наголосив, що в столиці катастрофічно не вистачає ПЛР-тестів, а влада запізнюється із заходами боротьби з коронавірусом на 10 днів.

Критична ситуація із тестуванням робить карантинні заходи неефективними і небезпечними для економіки. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів дозволив проведення планових операцій, які були заборонені під час карантину.

Зазначимо, у штаті Нью-Йорк, де зафіксували найбільше випадків інфікування у США, дозволили тестувати на коронавірус в аптеках.

Читайте також:Британія планує послаблювати карантин з 11 травня