Україна
7 травня 2020
Психіатричні лікарні опинились у найскладнішому становищі, – МОЗ
Максим Степанов вважає, що психіатричні лікарні опинилися на межі закриття та звільнення працівників через вровадження другого етапу медичної реформи.
news-image

Заклади психологічного профілю в Україні наразі часто виконують з-поміж інших соціальну функцію, тому навантаження на них особливо велике.

Проблемою є також їхнє мінімальне фінансування. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірини Микичак під час щоденного брифінгу 7 травня.

Заступниця глави МОЗ вважає, що входження у медичну реформу для медичних закладів такого профілю мало б відбуватись "більш поступово".

Мережа цих закладів є дуже великою, ліжок є дуже багато. Для цього треба було визначити потоки пацієнтів, структуру госпіталізації. Частина пацієнтів в психіатричних лікарнях – люди, які мали б перебувати в геріатричних пансіонатах – закладах для людей похилого віку, або в закладах соціального закладу, – сказала вона.

Водночас медичний персонал продовжує звільнятися через мінімальні зарплати або ж втрачає роботу після скорочень. У МОЗ кажуть, що продовжують роботу над збільшенням фінансування та комплексним вирішенням проблеми.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що психіатричні лікарні опинилися на межі закриття та звільнення працівників через вровадження другого етапу медичної реформи.

Так, 5 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що вони прийняли рішення про зміну фінансування, як по суті блокує медичну реформу. МОЗ блокує другий етап медичної реформи

Вона ж пропонувала, щоб гроші йшли за послуги, а не всім однаково. Це б дозволило створити здорову конкуренцію та ефективніше використання бюджетних коштів.

Читайте також:Реальні мільйонери: величезні статки лікарів, які впливають на медреформу