Суспільство
7 травня 2020
У Дніпрі від однієї жінки 35 людей заразилися коронавірусом
Інфікована жінка вже чотири дні перебуває в 21-й інфекційній лікарні, її стан тяжкий.
news-image

У Дніпрі від 63-річної жінки на COVID-19 заразилися 35 людей.

Про це розповіла медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Надія Сальник, яку цитує "Радіо Свобода"

За її словами, інфекцію діагностували впродовж доби 5 травня. Інфікована жінка вже чотири дні перебуває в 21-й інфекційній лікарні, її стан тяжкий.

Всі 35 інфікованих людей також перебувають під наглядом медиків.

За добу 5 травня на Дніпропетровщині було встановлено антирекорд із виявлення хворих на коронавірусну інфекцію – 90 людей, у попередні дні було 17–18 за добу.

За минулу добу, 6 травня, нових випадків хвороби зафіксовано 56.

Нагадаємо, станом на 9:00 7 травня в Україні 13691 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 507 нових випадків.

Як ми писали, вірусологічні лабораторії в різних регіонах України повідомляють про перевантаження і неможливість проводити необхідну кількість тестування на коронавірус. Зокрема, у Житомирі головний санітарний лікар області направив у місцеві лікарні листа, в якому повідомив, що вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру з 7 по 9 травня не буде приймати матеріали для ПЛР- досліджень.

До речі, Кабінет міністрів дозволив проведення планових операцій, які були заборонені під час карантину.

Читайте також:Відкриття метрополітенів не можливе до 22 травня