Суспільство
7 травня 2020
Експерт розповіла, чому легалізація грального бізнесу змусить гравців знову йти в підпілля
Гральний бізнес в Україні буде працювати підпільно, поки це покривають правоохоронці
news-image

Один незаконний гральний заклад у Києві обходиться його власникам у 100 тис. грн на місяць, при цьому раніше за них платили по 35-40 тис. грн на місяць. Про це  розповіла голова ГО "Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні" та експерт-розробник законопроекту по виведенню азартного ринку з тіні Олена Мочалова, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Експерт заявляє, що поліція знає про незаконні гральні заклади у столиці України, вона в курсі ліцензійних умов, умов розміщення, вимог безпеки, вони знають точно, як повинно бути. Саме тому, на думку Мочалової, у поліції немає питань. У країні є розуміння, що яким би чином не склалося з легалізацією, правоохоронці все одно будуть все контролювати.

Хоча б тому, що у нас є беззмінний міністр внутрішніх справ, який знає, що таке "ігорка", – каже експерт-розробник законопроекту по виведенню азартного ринку з тіні.

За її словами, якщо будуть такі ціни на ліцензії, то при розміщенні в одному готелі одного грального закладу за документами, ще два можуть бути без документів, підпільно. Тому що якщо будуть такі ціни і обмеження, люди не будуть відбивати свої гроші.

Я рахувала по одному закладу ігрових автоматів із середньостатистичною ціною на все. У мене вийшло, що за 5 років ліцензії гральний заклад піде в мінус на 1 млн 350 тис. грн. Невже цього хтось хоче? Через це точно будуть відкриватися підпільні гральні заклади. І тільки поліція зможе їх зупинити. Інспекція відповідно до своїх повноважень. буде приходити виключно туди, де є ліцензії", – розповіла Олена Мочалова.

Крім того, експерт зазначає, що боротьба з підпільниками буде відрізнятися від тієї боротьби, яка велася в останні 11 років. Основна причина буде полягати в тому, що ініціювати цю боротьбу будуть люди, які заплатили за ліцензію гроші, які отримали її законно.

Уявіть, що ви заплатили все по закону, а тут хтось через стінку, заплативши 2000 доларів, прийшов і заробляє ті ж гроші. А це міг бути ваш заробіток, тобто у вас його крадуть. Тому, я думаю, що багато хто з великих гравців грального бізнесу намагатиметься робити так, щоб все було законно. Але ви розумієте, що там будуть внутрішні договорняки і ми в результаті отримаємо сотні підпільних закладів", – підсумувала Олена Мочалова.

Також читайте: Рада підтримала легалізацію грального бізнесу

Читайте також:ГПУ відкрила провадження щодо нелегальних гральних закладів