Світ
8 травня 2020
«На коронавірус немає часу»: в Білорусі призначили вибори президента
Палата представників Національних зборів Білорусі 8 травня призначила президентські вибори в країні на 9 серпня 2020 року.
news-image

Палата представників Національних зборів Білорусі 8 травня призначила президентські вибори в країні на 9 серпня 2020 року.

Про це пише "Радіо Свобода".

З пропозицією відповідної дати, щоб вибори відбулися не пізніше, ніж за два місяці до закінчення нинішнього терміну Олександра Лукашенка виступила голова Центральної виборчої комісії Лідія Ярмошина. Більшість депутатів підтримали дату 9 серпня.

Раніше керівнитцво ЦВК відхилило пропозиції правозахисників щодо дистанційного проведення президентських виборів через епідемію COVID-19, заявивши, що "немає часу на вжиття цих заходів".

Сам Лукашенко 4 травня заявив, що президентські вибори відбудуться "своєчасно, відповідно до конституції, до 30 серпня". Він також повторив свої попередні заяви, що балотуватиметься на новий термін.

Крім того, президент Білорусі заявив, що хотів би показати мінський парад Перемоги на 9 травня по російському телебаченню.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що парад до 9 травня не скасують. Президент переконаний, що парад — це не найнебезпечніший з погляду епідеміологів і вірусологів захід.

Раніше стало відомо, що в умовах пандемії коронавірусу "наддержава" не може прогодувати своє населення.

Читайте також:Олександр Усик розказав про яйця президента Білорусі