Суспільство
8 травня 2020
Про додаткові виплати медикам та День пам'яті: подробиці від Сергія Савінцева
Що обіцяють цього разу, про перших пацієнтів тих лікарів, яким ухвалювали законопроєкти, про "п'яту колону" в Парламенті та День пам'яті дивимось в "Іншому Куті" Сергія Савінцева.
news-image

Всередині квітня Кабінет Міністрів виділив гроші на доплати українським медикам які стоять на передовій боротьби з коронавірусом. За замислом Кабміну кожен медик повинен був отримати 300% надбавки до своєї основної зарплати. Чому її досі не отримали тисячі лікарів по всій Україні та куди поділись гроші - у новому випуску Сергія Савінцева під "Іншим кутом"

Ще 17 березня стало відомо про додаткові виплати медикам, фактично одразу після того, як на території всієї України запровадили жорсткі карантинні обмеження. 

Ідея на мільйон а точніше на кілька мільярдів. Так і медиків можна було на роботі втримати і медичну систему не паралізувати.

Але, як і завжди, слова та дії української влади дуже сильно відрізняються. Через місяць, тобто 18 квітня, коли вже треба було виплачувати ці гроші за березень, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль тільки доручив головам ОДА взяти під особистий контроль цей процес. Ви зрозуміли - місяць на розкачку. Кому сплачувати, кому не сплачувати, вся ця паперова робота по діджиталізації якось не дуже пішла", - розповідає Сергій.

Наші медики, звиклі до бюрократичних процесів зітхнули, але вирішили почекати до початку травня, бо навідміну від чиновників, якщо б вони просто почали протестувати і припинили б працювати, то піклуватись про інфікованих не було б кому. 

Ось вони чекали, чекали і дочекались. Так дочекались, що довелось виходити на масові мітинги. 

Два місяці вони сиділи без обіцяної надбавки. Ви розумієте цей рівень ідіотизму? В деяких країнах вже поступово знімають крантинні обмеження, навіть в нас з 11 травня почнуть послаблення, а гроші медикам досі не виплатили. Де ще таке можна зустріти як не в Україні?,- обурується блогер.

Вчора Верховна Рада ухвалила ще два законопроєкти спрямовані на захист тих же лікарів та працівників екстренної медичної допомоги.

Що обіцяють цього разу, про перших пацієнтів тих лікарів, яким ухвалювали законопроєкти, про "п'яту колону" в Парламенті та День пам'яті дивимось в "Іншому Куті" Сергія Савінцева

Нагадуємо, Україна рівно 50 днів на карантині. Весь цей час заклади громадського харчування, розважальні центри, концертні площадки та інші місця масового скупчення людей не працюють, а власники цих бізнесів несуть чималі збитки. Але не всі...

Зазначимо, вчора Верховна рада України схвалила за основу та в цілому проект закону №3376-1 "Про внесення змін до статті 39 ЗУ "Про захист населення від інфекційних хвороб" (щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей)

Читайте також:Максим Куляєв про гонку публічних висловів команди Президента