Суспільство
8 травня 2020
Китайці провели успішні випробування електричного корабля
Розробники сподіваються, що електричний корабель зможе позитивно вплинути на екологію річки Янцзи
news-image

Китай успішно провів випробування доморощеного електричного вантажного корабля вантажопідйомністю 1000 тонн на ділянці річки Янцзи в місті Чанчжоу, провінція Цзянсу на сході країни, пише «Є!»  з посиланням на xinhuanet.com.

Судно, що працює на літієвій батареї і суперконденсаторі, має ємність батареї 1458 кВт/год. Це еквівалентно в загальній складності 40 електромобілям, згідно інформації від філії Державної енергосистеми в Цзянсу, яка брала участь у проектуванні корабля. За словами директора з маркетингу компанії Лі Яхонга, судно під назвою "Zhongtiandianyun 001" може подолати 50 км на повній зарядці протягом 2,5 годин.

Провінція Цзянсу побудувала в цілому 4918 систем зарядки у восьми містах уздовж річки Янцзи. Установки будуть забезпечувати близько 57 млн. КВтг електроенергії в рік, що допоможе заощадити більше 20 000 тонн дизельного палива, скоротивши викиди оксинитрида більш ніж на 600 тонн та діоксиду сірки більше ніж на 200 тонн.

Ділянка річки Янцзи в провінції Цзянсу, є одним з найбільш жвавих водних шляхів у світі, що зумовлює сильний тиск на місцеву екологію. Понад 90 відсотків суден приводяться в рух дизельним паливом, основним джерелом забруднення в цьому районі. Лі Яхонг також заявив, що зарядне обладнання допоможе прискорити розвиток електричних суден і значною мірою скоротить викиди в цьому районі.

Також читайте: Спалах коронавірусу в КНР міг статися через некомпетентність вчених - Трамп

Читайте також:Розплата за коронавірус: чи зможуть США добитися компенсації від Китаю