Політика
9 травня 2020
Привітання Венедіктової з Днем перемоги піснею Лещенка розгнівало мережу
Венедіктова процитувала радянську пісню "День перемоги".
news-image

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова привітала українців зі святом Дня перемоги. Водночас зробила вона це словами з радянської пісні. Такий допис очільниці Офісу генпрокурора викликав неабиякий гнів у мережі.

Венедіктова процитувала радянську пісню "День перемоги". Також вона прикріпила відповідне відео – композицію виконує Лев Лещенко. Наприкінці допису у фейсбуці вона написала "Зі святом, друзі! Ніколи знову".

Генеральний прокурор, Ірина Венедіктова, День перемоги, скандал, резонанс
Скандальний допис Ірини Венедіктової про День перемоги 

Повідомлення  Венедіктової одразу ж набув резонансу та його почали коментувати активісти, політики та журналісти. Зокрема, українці нагадали Венедіктовій, що 9 травня – не "День перемоги", а день жалоби.

Ніколи знову? Гражданочка, а ви в якій країні нині живете? У моїй, наприклад", – зараз війна",  – мовиться в одній із реакцій під дописом Венедіктової.

Журналіст Денис Казанський, зі свого боку, назвав збоченням святкувати день перемоги в державі, де йде війна та окуповано частину території.

Тепер ясно, чому Венедіктова об‘єдналась із ОПЗЖ у бажанні мене ув‘язнити. Свій до свого. Подібне до подібного. Із нетерпінням чекаємо від Ірини Валентинівни на публікацію відео останнього концерту Йосипа Кобзона в Донецьку, – зауважив активіст Сергій Стерненко

Також він поцікавився у генерального прокурора: "Хто напав на Україну? З ким ми зараз воюємо? Коли почалася Друга світова війна?"

Підозрюю, Ви не зможете правильно відповісти без допомоги гугла", – підкреслив він.
Журналіст Олександр Леменов каже, що міг би зрозуміти позицію Венедіктової, що 9 травня можна випити за перемогу наших бабусь і дідів, пісень гучних і побільше.
Нехай так, Вашу пострадянську ментальність з мундарами і класними чинами не змінити. Вмію поважати позицію. Але вибачте, запостити Льва Лещенка, який прямо визнає законність окупації Криму та днями мав там заспівати пісень в честь Дня Перемоги... Ви що, знущаєтесь?  – наголосив він.

Леменов додав, що пройде не так багато часу і Венедіктова зрозуміє, що помилялась. Але повернутись в минуле не зможе.

А журналіст Дмитро Реплянчук підкреслив, "якщо хтось зустріне генеральну прокурорку на пропагандистській акції "Бессмертный полк" – передавайте привіт".

 

Читайте також:9 травня в Києві. Пряма трансляція