Україна
9 травня 2020
9 травня в Харкові: червоні прапори, «Безсмертний полк» і «Катюша» – відео, фото
Окрім того, що містом пройшла пропагандистська акція "Безсмертний полк" і автопробіг фронтових автомобілів, так ще й у період карантину багато учасників були без масок.
news-image

9 травня масово відзначили у Харкові. Окрім того, що містом пройшла пропагандистська акція "Безсмертний полк" і автопробіг фронтових автомобілів, так ще й у період карантину багато учасників були без масок. Керував "урочистостями" очільник Харківського осередку ОПЗЖ Андрій Лесик.

Почалося все у Харкові традиційно спокійно. На Меморіал Слави людей пускали лише в масках, а пам’ятник маршалу Жукову оточили правоохоронці. Провокацій не було.

Також у цей час відбулося й найбільш оригінальне покладання квітів – жінка до пам’ятника Жукову прийшла з собакою.

Водночас свою акцію розгорнули активісти Нацкорпусу. Зокрема, вони розгорнули банер "Дякую діду за те, що давив московську гниду".

Акція Нацкорпусу на День перемоги в Харкові (Фото з соцмереж) 

Крім того, від пам’ятника Жукова стартував звичайний автопробіг. На ньому можна було помітити заборонені в Україні червоні прапори.

Також містом пройшла акція "Безсмертний полк". Очолював її голова харківського осередку "Опозиційної платформи – За життя" Андрій Лесик.

Акція "Безмертний полк" на 9 травня в Харкові: дивіться відео 

Згодом Лесик і активісти Нацкорпусу прибули до Меморіалу Слави. Цікаво, що у момент прибуття представника ОПЗЖ із соратниками поліція відтіснила націоналістів.
 
Деякі активісти брали участь у акціях в радянських одностроях. Також на Меморіалі Слави заспівали "Катюшу". І над містом із нагоди Дня перемоги мають пролетіти літаки.
Як відзначали 9 травня в Харкові (Фото з соцмереж)