Україна
12 травня 2020
Долину нарцисів на Закарпатті відкрили для відвідувачів
Відвідувачі повинні дотримуватися низки вимог: бути в одягнених масках чи респіраторах, слідкувати за дистанцією та переміщуватися групами не більше трьох осіб.
news-image

На території Хустського району є легендарна Долина нарцисів, яку віднесли до заповідників ЮНЕСКО. Однак, через карантин унікальне цвітіння тисячі нарцисів люди могли і не побачити цьогоріч.

З 11 травня через послаблення карантину туристів все ж пускатимуть подивитися на цвітіння нарцисів. Про це повідомили на сторінці Карпатського біосферного заповідника у фейсбуці. 

Проте, відвідувачі повинні дотримуватися низки вимог: бути в одягнених масках чи респіраторах, слідкувати за дистанцією та переміщуватися групами не більше трьох осіб.

Долина нарцисів
Відвідувачі Долини нарцисів мають дотримуватися загальних протиепідемічних норм / Фото Varosh

Потрапити у Долину нарцисів можна, заплативши за вхідний квиток.

Цвітіння у заповіднику почалося раніше, однак подивитися на нього не можна було через карантин.

Долина нарцисів
Долина нарцисів зацвіла дещо раніше / Фото Varosh

Нагадаємо, в Україні з понеділка, 11 травня, за рішенням уряду послаблюються карантинні заходи - буде поновлена робота частини закладів та певних видів діяльності за умови дотримання ними протиепідемічних заходів.

Також раніше повідомляли, що землі на Тернопільщині повсюдно пронизані дивовижними кам’яними лабіринтами: глибокими і довгими, заплутаними ходами.

Читайте також:У Чорнобильському заповіднику розповіли, як від пожеж постраждали рослини і тварини