Київ
12 травня 2020
Київ знімає частину карантинних обмежень
У громадських місцях необхідно дотримуватися правил безпеки та бути в масках.
news-image

Із 12 травня Київ починає перший етап послаблень протиепідемічних обмежень, встановлених у зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19

Про це стало відомо з розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації №39 та офіційного порталу Києва

З 12 травня у Києві відкриють:

- непродовольчі магазини (загальною площею до 300 кв. м крім розташованих у ТРЦ, якщо немає окремого входу з вулиці): із вимогою присутності не більше 1 відвідувача на 10 кв. м площі;

- салони краси, косметологічні кабінети, перукарні та інші об'єкти побутового обслуговування населення у об’єктах площею не більше 300 кв. м (крім розташованих у ТРЦ, якщо немає окремого входу з вулиці). Звертаємо увагу, що закриті для відвідування: лазні, СПА-салони, кабінети масажу, тату салони тощо;

- літні та сезонні відкриті майданчики кав’ярень та ресторанів із дотриманням умов безпеки;

- парки та сквери: групами не більше двох людей або, якщо з дітьми, – двоє дорослих, двоє дітей (крім багатодітних родин – за цих умов кількість дітей не обмежується). При цьому, користуватися дитячими та спортивними майданчиками досі заборонено;

- невеликі виробництва непродовольчих товарів та підприємства побутового обслуговування (ательє, побутові послуги та інші): із дотримання вимоги не більше 1 співробітника на 10 кв. м та не більше 1 клієнта на 10 кв. м;

- адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори: з вимогою не більше 1 відвідувача на 10 кв. м площі приміщення;

- автокінотеатри.

Музеї, як і інші заклади культури, можуть відновлювати роботу із обмеженнями, але без відвідувачів. У цих закладах повинні тимчасово відсторонити від роботи осіб, які підлягають самоізоляції (зокрема, віком старше 60 років).

Приймати відвідувачів зможуть музеї просто неба та історико-культурні заповідники, проте після прийняття рішення органом управління та з дотриманням протиепідемічних обмежень.

Дозвіл на відкриття діє за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних вимог щодо якості продуктів харчування та особливих порядків проведення профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних та інших заходів.

Нагадаємо, що решта протиепідемічних обмежень продовжує діяти. У громадських місцях необхідно дотримуватися правил безпеки та бути в масках.

Заборонено пересування групою більше двох осіб, перебування у громадських місцях осіб до 14 років без супроводу батьків, перебувати на вулиці без документів, що посвідчують особу, самовільно залишати місця обсервації та порушувати умови самоізоляції.

В обмеженому режимі громадський транспорт продовжує працювати. Приватний бізнес має вирішити питання підвезення своїх працівників на роботу.

Метро у столиці відкриється за рішенням уряду.

Нагадаємо, обмеження через коронавірус в Україні починають послаблювати з 11 травня, але робитимуть це згідно з концепцією "адаптивного карантину".

Заступник міністра охорони здоров'я і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко опублікував рекомендації для бізнесу на період пом'якшення карантину, який розпочнеться з 11 травня.

До речі, МВФ замість розширеної програми фінансування на $ 8 млрд обговорює з Україною новий кредит, всього на 18 місяців і на суму $ 5 млрд.

Читайте також:Які країни світу і коли відкриють кордони