Світ
12 травня 2020
Італія з 18 травня відкриває бари, ресторани і перукарні
Цей крок, оголошений урядом у понеділок ввечері, відбувся після тиску з боку регіональних лідерів, яким було дозволено створити власний план відновлення економіки.
news-image

Бари, ресторани, перукарні та салони краси відкриються по всій Італії з 18 травня в рамках поступового скасування карантинних обмежень.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Ansa.

Регіональним властям надано повноваження зняти обмеження для бізнесу, який спочатку мав відкритись з 1 червня.

Роздрібні торговці, музеї та бібліотеки також мають відкритись з 18 травня.

Цей крок, оголошений урядом у понеділок ввечері, відбувся після тиску з боку регіональних лідерів, яким було дозволено створити власний план відновлення економіки.

Перед відкриттям закладам необхідно вжити заходів безпеки, а ресторани повинні встановити відстань у два метри між столами.

Також вимагається щоденна дезинфекція приміщень, санітайзери у всіх ресторанах та обов'язкові маски і рукавички для офіціантів.

В уряді зазначили, що залишають за собою право втрутитися у ситуацію і знову обмежити роботу закладів у випадку нового зростання кількості інфекцій.

Нагадаємо, в Італії кількість людей у реанімаціях у зв’язку з коронавірусною інфекцією сягнула показників початку березня, коли епідемія тільки набирала сили. 

До речі, уряд Чехії продовжує послаблювати карантин через коронавірус. З 25 травня у відкритих громадських місцях дозволили не носити захисну маску. Закритих приміщень нововедення не стосується.

Американська співачка Мадонна перехворіла на COVID-19, вважаючи, ще це просто важкий грип. Дізналася про це вона лише згодом, через сім тижнів, коли результат аналізу показав наявність антитіл

Також ми писали, що прем'єр-міністр Бельгії Софі Вілмс оголосила, що відтепер дозволено відвідування близьких друзів і родичів.

Читайте також:Ryanair планує відновити польоти по всій Європі та з України з 1 липня