Світ
13 травня 2020
300 політиків з усього світу закликали МВФ і Світовий банк скасувати борг найбідніших країн
Бідним країнам "потрібен кожен цент", щоб піклуватися про своїх людей, а не обслуговувати "нестабільні борги" перед великими міжнародними фінустановами.
news-image

Понад 300 законодавців з усього світу закликали МВФ та Світовий банк скасувати борг найбідніших країн та збільшити фінансування для запобігання глобальному економічному краху.

Про це повідомляє Економічна Правда з посиланням на Reuters.

Законодавці на чолі з колишнім кандидатом у президенти США Берні Сандерсом занепокоєні, що розвинені країни та країни, що розвиваються, будуть спустошен пандемією коронавірусу.

Широкі обмеження, спрямовані на стримування вірусу, мають величезне значення для світової економіки, особливо для бідних країн із слабкою системою охорони здоров'я та високим рівнем боргу", - заявили у середу вони.

За словами Сандерса, бідним країнам "потрібен кожен цент", щоб піклуватися про своїх людей, а не обслуговувати "нестабільні борги" перед великими міжнародними фінустановами.

Скасування боргу найбідніших країн - найменше, що повинні зробити Світовий банк, МВФ та інші міжнародні фінансові установи, щоб запобігти зростанню бідності, голоду та захворювань, які загрожують сотням мільйонів людей", - підкреслив Сандерс.

При цьому, законодавці схвалили рішення МВФ щодо покриття боргових виплат 25 найбідніших країн протягом 6 місяців, але заявили, що необхідні подальші зусилля.

Виконавчий директор МВФ Кристаліна Георгієва у вівторок зазначила, що країнам, які розвиваються, потрібно буде дофінансування на понад 2,5 трлн доларів.

Водночас у Світовому банку заявили, що будуть шукати шляхи розширення своєї підтримки для найбідніших країн, але попередили, що відмова від виплати боргу може завдати шкоди кредитному рейтингу.

Нагадаємо, до Сенату Конгресу США внесли законопроект, який дозволяє президенту Дональду Трампу запровадити санкції проти Китаю за відмову в співпраці при з'ясуванні причин виникнення пандемії коронавірусу.

Як стало відомо, в Італії коаліція має намір легалізувати сотні тисяч нелегальних мігрантів на тлі пандемії коронавірусу, однак в останній момент популістський "Рух п'яти зірок" заблокував досягнуту угоду

Також ми повідомляли, пандемія коронавірусу призвела до самоізоляції країн світу і практично поклала на лопатки туристичну галузь. Зараз неможливо провести вихідні в Кракові чи поїхати на тиждень до Червоного моря, як це було ще пару місяців тому.

До речі, посольство Великої Британії в Україні стверджує, що офіційний Київ повідомив партнерів про заборону для виїзду своїх громадян без окремого дозволу міністерства закордонних справ.

Читайте також:Ризик повернення жорсткого карантину залишається досить реальним — ВООЗ