Україна
2 березня 2015
Мітингувальники під Нацбанком заважали руху транспорту - МВС
Міліція оприлюднила попередні результати розслідування подій біля НБУ 26 лютого.
news-image

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що речі мітингувальників 26 лютого під Нацбанком заважали руху по вулиці Героїв Небесної Сотні (Інститутської). Про це йдеться в попередні результати розслідування, повідомляє прес-служба відомства.

За інформацією міліції, спочатку акція протесту проходила спокійно, проте мітингувальники принесли дерев'яні піддони і шини, які захаращували частину вулиці.

Крім того, МВС звинувачує учасників у тому, що на місці проведення акції скапливали велика кількість сміття.

Близько дев'ятої години вечора співробітники міліції попросили активістів самостійно прибрати намет, в результаті чого між правоохоронцями та мітингувальниками стався конфлікт.

"Виходячи з ситуації, що склалася, та з метою недопущення розвитку конфлікту заступником начальника ГУМВС України в. Києві полковником міліції Коваленко В. А. було прийнято рішення про переміщення 50 військовослужбовців Національної гвардії України від НСК "Олімпійський" та 30 військовослужбовців від Адміністрації президента України до будівлі Національного банку України. Приблизно о 21.30 військовослужбовці Національної гвардії України за усним наказом Коваленко В. А. відтіснили учасників акції з проїжджої частини, а працівники благоустрою прибрали дерев'яні піддони, інші речі та належне громадянам майно, які заважали руху транспорту і пішоходів та завантажили їх на причіп трактора", - йдеться в повідомленні.

Також у МВС повідомляють про осіб, одягнених у камуфлированную одяг, які нібито провокували правоохоронців на загострення конфлікту: "хапали за одяг, кидали в правоохоронців пляшки та інші предмети", однак міліція "не піддалася на такі дії і, проявивши витримку, відтісняла громадян, не застосовуючи при цьому спеціальних засобів і заходів фізичного впливу, що підтверджується відеозаписами з камер спостереження на будівлі НБУ".

"На місце події учасниками акції були викликані бригади швидкої медичної допомоги, працівниками яких в медичні заклади міста Києва з тілесними ушкодженнями доставлені двоє громадян з попередніми діагнозами перелом нижньої щелепи в області лівого виросткового відростка та забій м'яких тканин голови. Останні пояснили, що отримали їх під час подій, які відбувалися в будівлі НБУ 26.02.2015. За фактом отримання тілесних ушкоджень громадянином Воробей А. В., у вигляді перелому щелепи слідчим відділом Печерського райуправління було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 122 КК України", - повідомляє МВС.

Нагадаємо, увечері 26 лютого під Нацбанком бійці Національної гвардії силою розігнали мирну акцію протесту, в результаті чого були постраждалі.

Пізніше Аваков повідомив, що розгін Фінансового Майдану не був санкціонованим.

Читайте також:Бульдозер зніс намет протестувальників під Нацбанком (фото, відео)