Суспільство
14 травня 2020
В Україні почав діяти закон про скасування штрафних балів для водіїв
Тепер штрафи потрібно буде оплачувати грошима.
news-image

В Україні почав діяти закон 566-IX, який передбачає скасування штрафних балів за порушення правил дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі, пише 112. 

Закон виключає з КУпАП норми про дію адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі.

Нагадаємо, що до цього кожному громадянину, який має право керування транспортним засобом, щорічно з початку року (з дня отримання права керування транспортним засобом) і до кінця року нараховували 150 балів.

У разі фіксації правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі від загальної кількості балів громадянина, який вчинив правопорушення, віднімається кількість штрафних балів, передбачених відповідною статтею.

Тепер штрафи потрібно буде оплачувати грошима.

Відповідний закон Верховна Рада ухвалила 24 квітня.

Нагадаємо, штрафи за перевищення швидкості на дорогах українські водії почнуть отримувати в листах вже з травня 2020 року. Патрульні вже давно попереджали водіїв, але від цього злісних порушників на дорогах менше не стало. Зазначимо, що мінімальний штраф за порушення ПДР 255 гривень. За день водії авто понад 60 тисяч разів перевищують допустиму швидкість.

Раніше стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ України переносить запуск системи автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху через карантинні обмеження.

Читайте також:В Україні водії-порушники ПДР будуть отримувати листи про штрафи вже з травня цього року