Події
14 травня 2020
Керівництво Одеської митниці підозрюють в організації корупційної схеми під час розмитнення товарів - СБУ
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому та його спільникам про підозру та обрання відносно них запобіжного заходу.
news-image

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань затримали в.о. начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби під час одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Про це пише пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, посадовці митниці вимагали та систематично одержували неправомірну вигоду за нестворення штучних перешкод при розмитненні контейнерів, зокрема проведенні додаткового догляду вантажу, що розмитнюється.

Слідчі ДБР затримали митника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання ним чергової частини неправомірної вигоди у сумі 1 300 доларів США.

Також слідчі ДБР перевіряють причетність до скоєних злочинів осіб керівного складу Одеської митниці.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому та його спільникам про підозру та обрання відносно них запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора. Оперативний супровід – Головне Управління Служби безпеки України в Одеській області.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Рада створила ТСК з розслідування можливої корупції посадовців в держорганах. До ТСК входять 11 народних депутатів Україні із різних фракцій та депутатських груп.

Раніше повідомляли,що колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан і київський девелопер Андрій Вавриш (на фото) підсилюють контроль над будівельною сферою.

Як стало відомо,  7 квітня 2020 року детективами НАБУ спільно з ГУ внутрішньої безпеки ДФС України викрито на отриманні 50 тис. дол. США неправомірної вигоди керівника слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби однієї з областей. 

Читайте також:Поки у регіонах вмирають люди, “рішали” із МОЗу на приватних авто вивозять тести на коронавірус