Події
14 травня 2020
На Дніпропетровщині померли 2 з 15 «самовільно виписаних» пацієнтів з COVID-19
У Кривому Розі померли двоє з 15 "самовільно виписаних" головним лікарем лікарні № 4 пацієнтів з COVID-19.
news-image

У Кривому Розі померли двоє з 15 "самовільно виписаних" головним лікарем лікарні № 4 пацієнтів з COVID-19, в лікарні працює комісія, аби дати оцінку діям керівництва закладу.

Про це пише Українська Правда.

Думаю, дуже рано говорити про те, що є провина головного лікаря. Треба все ретельно дослідити, є моменти, з якими наші лікарі стикаються вперше. Відправляючи людей без симптомів на самоізоляцію додому, вона таким чином очевидно керувалася тим, що вберігає інших пацієнтів від контактів. Є логіка в цих діях", - глава Дніпропетровської облради Святослав Олійник.

Олійник також розповів, що у терапевтичному відділенні цієї лікарні померла жінка, в якої вже після смерті був поставлений COVID-19.

Вдалося встановити контактних з жінкою осіб. З’ясували, що відбувся контакт між лікарями та пацієнтами. Олійник повідомив, що в лікарні протестують всіх медпрацівників.

У приймальні головної лікарки лікарні Людмили Мірянової повідомили, що вона тимчасово усунута від роботи і "ніяких коментарів не дає".

12 травня стало відомо, що у Кривому Розі головний лікар четвертої міської лікарні самовільно виписав із медзакладу 15 пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірусу.

Як стало відомо, мешканців села Княжолука Долинського району почали масово госпіталізовувати після святкування, на якому був хворий на коронавірус.

Нагадаємо, після відвідування служби в церкві Архістратига Михаїла у Ковелі на коронавірус захворіли 18 осіб. Жінка, яка прибирала у храмі, померла.

Як ми писали, у ніч на 13 травня в Івано-Франківську померло двоє людей із діагнозом COVID-19. Серед них - дівчина 19-ти років, у якої не було супутніх захворювань.

Зазначимо, що відомий у світі фотокореспондент з України Мстислав Чернов зняв відео про те, як в українських лікарнях борються з коронавірусом

Читайте також:У столиці уже 259 хворих медиків, 29  із них в стаціонарах лікарень