Політика
14 травня 2020
На Разумкова і Гетманцева подали до суду через «банківський закон»
До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов народного депутата України Антона Полякова.
news-image
Народний депутат Антон Поляков подав позов до суду, в якому просить визнати протиправними дії Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та народного депутата Данила Гетманцева під час розгляду та ухвалення «банківського закону».

Про це повідомляє пресслужба Окружного адміністративного суду Києва.

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов народного депутата України Антона Полякова до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що позивач просить суд визнати протиправними дії Голови ВР щодо неналежної організації проведення позачергового пленарного засідання парламенту та порушення положень Регламенту під час розгляду та прийняття в першому читанні і за основу проєкту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи" (№2571-д).

Позивач також просить визнати протиправними дії Данила Гетманцева щодо незабезпечення дотримання Регламенту ВР та Закону «Про комітети Верховної Ради України» під час засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики 30 березня 2020 року в частині включення, розгляду та прийнятті рішення щодо питання проєктів згаданого закону, що були внесені народними депутатами Олександром Дубінським та Ігорем Палицею.

Суд наразі вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомляли, Верховна Рада України ухвалила «банківський закон» 13 травня.

Зазначимо, Президент України Володимир Зеленський прибув до Верховної Ради і виступив зі зверненням до нардепів.

Того ж дня народні депутати Антон Поляков (позафракційний ) та Олександр Дубінський («Слуга народу») зареєстрували у Верховній Раді проєкти постанов 2571-д-П та 2571-д-П1 про скасування результатів голосування ВР від 13 травня про ухвалення у другому читанні та в цілому проєкту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності".

Раніше Поляков вніс понад 6 тисяч поправок до проєкту «банківського закону».

Також ми писали, що  Зеленський в статті для El Pais розповів про "примару банкрутства". Без підтримки Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна чекає банкрутство і занурення в злидні. 

Читайте також:«Антиколомойський закон» показав, кому насправді служать «слуги народу», - Сергій Савінцев