Політика
15 травня 2020
Саакашвілі хоче розірвати угоду України з МВФ
За його словами, Україна вже зараз досить сильна, щоб від цього відмовитися, аби самій цивілізованим шляхом проводити реформи і зміни.
news-image

Україна повинна відмовитися від кредитів МВФ, оскільки її економічний стан уже дозволяє це зробити.

Про це заявив голова виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеїл Саакашвілі в ефірі програми "Право на владу".

Мені здається, до всього того, що ми зараз зобов'язані співпрацювати з МВФ, ви подивіться, скільки вони нам грошей дають. Вони дають нам грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги. І ми через це змушені постійно ходити на уклін. Я свого часу в Грузії відмовився від послуг МВФ", – сказав Саакашвілі.

За його словами, Україна вже зараз досить сильна, щоб теж від цього відмовитися, аби самій цивілізованим шляхом проводити реформи і зміни.

Зараз Україна перебуває на фінальному етапі переговорів із МВФ і вже в кінці травня може отримати новий кредитний транш. Про це під час години запитань до уряду 13 травня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Володимир Зеленський призначив експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ 7 травня. Політик вважає, щоб допомоги українській економіці потрібно звільнити бізнес від адміністративного втручання.

Раніше Грузія відкликала посла з Києва для консультацій після призначення колишнього грузинського президента Михайла Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ України.

Читайте також:Співпраця України та МВФ: яку вигоду отримає офіційний Київ