Facebook прокладає підводний інтернет-кабель, яким можна обмотати майже всю Землю
Кабель, прокладений мережею Alcatel Nokia Oyj, проходитиме через дно Атлантичного та Індійського океанів, а також Середземного та Червоного моря.
news-image
Компанія Facebook прокладає підводний кабель, довжина якого 37 км — це майже дорівнює окружності Землі (40 075 км). Таким чином Facebook хоче забезпечити 16 країн Африки швидкісним інтернетом.

Про це повідомляє Громадське.

Проєкт 2Africa має об'єднати Європу та Близький Схід. Ввести в експлуатацію систему мають до 2024 року. Тоді 2Africa забезпечить «потужний та надійний» інтернет-зв'язок.

Кабель, прокладений мережею Alcatel Nokia Oyj, проходитиме через дно Атлантичного та Індійського океанів, а також Середземного та Червоного моря.

У компанії зазначили, що кабель буде закопаний глибше, ніж попередні системи. Це сприятиме кращому захисту кабелю від пошкоджень.

За даними видання, в Африці 4 із 10 людей мають доступу до інтернету, водночас у середньому у світі 6 із 10 людей мають доступ до інтернету.

Вартість проєкту не розголошується. Разом із Facebook над ними працюють компанії China Mobile, MTN з Південно-Африканської Республіки, Orange зі Франції та Vodafone з Великої Британії. За даними Bloomberg, він може коштувати приблизно 1 млрд доларів.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації спільно з міжнародними партнерами за підтримки Офісу Президента запустили онлайн-челендж, аби зібрати найкращі ідеї громадян та представників бізнесу, що допоможуть полегшити життя людей і бізнесу під час пандемії COVID-19.

Як ми писали, генеральний директор "Microsoft Україна" Ян Пітер де Йонг заявив, що темп зростання індустрії в країні складає 25% щорічно на тлі 4-6% по світу.

Читайте також:Майже 6 тис. населених пунктів в Україні залишаються без Інтернету