Після послаблення карантину зросли тарифи таксі, - НБУ
Таксисти підняли ціни в умовах безальтернативності цього виду транспорту
news-image

Вартість проїзду в таксі суттєво зросла за останній тиждень (з 8 до 14 травня) у зв’язку з послабленням карантину, яке не поширювалося на роботу громадського транспорту. Ціни зросли попри низькі ціни на паливо.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Економічний огляд тижня Національного банку України.

Як зазначається в огляді, послаблення карантинних обмежень мало різноспрямований вплив на вартість послуг - вартість доставки із закладів харчування залишилися незмінною, тоді як послуги таксі суттєво подорожчали.

Загальмувало зростання вартості доставки із закладів громадського харчування, вірогідно, послаблення карантинних обмежень щодо роботи цих закладів, - йдеться в огляді.

За даними НБУ, протягом тижня ціни на продукти харчування незначно зросли. Основним чинником зростання цін на продукти харчування залишалося подорожчання яєць, що може бути пов’язано зі зменшенням їх пропозиції на тлі низької рентабельності.

Натомість знижувалися ціни на овочі борщового набору, передусім капусту, картоплю, буряк та цибулю. Також дешевшали лимони. Значним попитом й надалі користувалися товари особистого догляду та засоби чищення, що підтримувало зростання цін на них, зазначається в огляді.

Після послаблення карантину зросли тарифи таксі, - НБУ

Як стало відомо раніше, у 2020 році загальні збитки страхових компаній у всьому світі можуть скласти $ 203 млрд, що є одним з найгірших результатів в історії

Читайте також: Регулятор пропонує підвищити тарифи на електроенергію для населення