Суспільство
16 травня 2020
НБУ спростив видачу готівки власникам карток на касах у магазинах
Готівку можна одержати у магазинах, що застосовують РРО
news-image

Власникам платіжних карток стане простіше отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, що застосовують реєстратори розрахункових операцій (РРО). Національний банк України удосконалив порядок здійснення та обліку цих операцій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ, пише «Є!».

Як зазначили в прес-службі, така послуга сприятиме зменшенню тінізації економіки, подальшому розвитку безготівкового сегменту та зростанню фінансової інклюзії громадян загалом.

Зокрема НБУ передбачив застосування суб’єктами господарювання поряд з паперовими електронних розрахункових документів та електронних фіскальних звітних чеків.

Регулятор прийняв таке рішення відповідно до норм закону України "Про внесення змін до закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг".

Постанова НБУ від 7 травня набирає чинності з 25 травня 2020 року, через 10 днів після її офіційного опублікування.

Читайте також: Національний банк радить українцям менше користуватися готівкою і переходити на безготівкові розрахунки

Як стало відомо раніше, 40 посольств та консульств України в інших країнах повністю або частково відновили прийом громадян