Світ
17 травня 2020
У Європарламенті заявили про масштабний витік даних
У відкритий доступ потрапила, в тому числі, конфіденційна інформація і зашифровані паролі
news-image

Дані 1,2 тисячі співробітників і членів Європарламенту потрапили у відкритий доступ. "Масштабний витік даних" торкнувся також 15 тисяч облікових записів інших фахівців у справах Євросоюзу.

Про це заявив віце-президент ЄП з політики в області IT Марсель Колайя, повідомляє «Є!» з посиланням на Politico.

За його словами, у відкритий доступ потрапила, в тому числі, конфіденційна інформація і зашифровані паролі.

Колайя не став називати політичні об'єднання, які зачепив витік, але Politico пише, що йдеться про найбільшу політичну фракцію в Європарламенті - Європейську народну партію (ЄНП).

Представник ЄНП Педро Лопес де Пабло підтвердив витік даних, в тому числі адрес електронної пошти і паролів, але назвав їх застарілими.

За його словами, ці дані використовувалися користувачами сайту в 2018 році на старому сайті ЄНП, а в 2019 році партія запустила новий сайт, сервери і актуальна база даних на якому не постраждали.

Зараз їм нічого не загрожує, тому що в парламенті система вимагає повністю змінювати свій пароль кожні три місяці, - заявив він.

Як пише видання, першими витік виявили в індійській компанії Shadowmap, яка надає послуги в сфері кібербезпеки. Її засновник Яш Кадакія сказав, що виявив файли з конфіденційною інформацією через інтернет-портал, який є частиною домену сайту Європарламенту і використовується його посадовими особами.

За його словами, файли містили інформацію про тисячі людей і їхні зв'язки з політичними партіями та установами, в тому числі з Європолом, агентством ЄС з безпеки зовнішніх кордонів Frontex та інших.

Як ми писали раніше, організатори Євробачення повідомили, де пройде конкурс у 2021 році

Читайте також: Рада ЄС погодила виділення Україні 1,2 млрд євро позики для подолання наслідків епідемії